NAUJIENOS PAGAL TEMĄ

Speltų miltai

Prieš 5000 metų Mesopotamijoje auginta speltų kviečių rūšis iki šių dienų yra beveik nepaliesta industrinio žemės ūkio verslo, veislių kryžminimo, hibridizavimo, genetinės modifikacijos, todėl ši kultūra ne tik archaiška, bet ir sveikesnė nei išvestinės paprasčiau, pigiau ir greičiau užauginamos veislės. Speltų miltai mitybiniu požiūriu daug vertingesni nei kviečių. Speltų grūduose esančios maistinės medžiagos gerai tirpsta vandenyje, todėl organizmas jas įsisavina lengviau ir geriau nei medžiagas, esančias įprastuose kviečiuose. Dėl tirpiųjų skaidulų, kurių gausu speltų miltuose, juos rekomenduojama naudoti norintiems sumažinti blogojo cholesterolio kiekį ir sureguliuoti cukraus kiekį kraujyje. Speltų grūduose esančios tirpiosios skaidulos yra viena iš priežasčių, kodėl speltų miltai gali tapti puikiu pasirinkimu ieškantiems sveikesnių produktų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.