Rekomenduoju šiuos vaflius išsikepti ir jums. Jie šiek tiek sveikesni, nes naudojami speltų ir kukurūzų miltai.
Tiesa, originaliame recepte nebuvo cukraus. Aš jo bėriau į tešlą, nes norėjosi saldžių vaflių. Jeigu mėgstate labai labai saldžiai, dėkite daugiau nei 2 šaukštus, nes maniškiai vafliai buvo kukliai saldūs.
Bet valgė ir vaikai, gyrė, kad skanu, o likusius kelis vaflius susidėjo į priešpiečių dėžutę.
Iš nurodyto produktų kiekio iškepiau 12 vaflių. Porcijos 6. Užtruksite apie 20 min.
Vafliai su obuoliais
Reikalingi produktai:
- 2 kiaušiniai;
- 2 v. š. cukraus (originaliame recepte jo nedėjo, man norėjosi saldumo);
- žiupsnis druskos;
- 1 obuolys;
- 200 ml pieno;
- 100 g speltų miltų;
- 50 g kukurūzų miltų;
- 80 g sviesto;
- 1 a. š. kepimo miltelių;
- 0,5 a. š. cinamono.
Kaip gaminti
Kiaušinius išsukame su cukrumi ir druska. Sviestą ištirpiname. Šiek tiek pravėsusį sviestą supilame į kiaušinių plakinį. Ten pat supilame ir pieną. Suberiame speltų ir kukurūzų miltus, kepimo miltelius ir cinamoną. Masę gerai išmaišome.
Obuolį nulupame ir sutrakuojame burokine tarka. Įmaišome į vaflių tešlą.
Įkaitiname elektrinę vaflinę. Pilame po šaukštą tešlos ir kepame kelias minutes, kol vafliai iškeps.