Vafliai su obuoliais: receptas, kurį rekomenduoju išbandyti

2022 m. spalio 29 d. 16:00
„Kviečiu į virtuvę“
Receptas
Minkšti ir purūs rudeniu kvepiantys vafliai su obuoliais. 
Daugiau nuotraukų (1)
Rekomenduoju šiuos vaflius išsikepti ir jums. Jie šiek tiek sveikesni, nes naudojami speltų ir kukurūzų miltai. 
Tiesa, originaliame recepte nebuvo cukraus. Aš jo bėriau į tešlą, nes norėjosi saldžių vaflių. Jeigu mėgstate labai labai saldžiai, dėkite daugiau nei 2 šaukštus, nes maniškiai vafliai buvo kukliai saldūs. 
Bet valgė ir vaikai, gyrė, kad skanu, o likusius kelis vaflius susidėjo į priešpiečių dėžutę. 
Iš nurodyto produktų kiekio iškepiau 12 vaflių. Porcijos 6. Užtruksite apie 20 min.
Vafliai su obuoliais
Reikalingi produktai:
  • 2 kiaušiniai;
  • 2 v. š. cukraus (originaliame recepte jo nedėjo, man norėjosi saldumo);
  • žiupsnis druskos;
  • 1 obuolys;
  • 200 ml pieno;
  • 100 g speltų miltų;
  • 50 g kukurūzų miltų;
  • 80 g sviesto;
  • 1 a. š. kepimo miltelių;
  • 0,5 a. š. cinamono.
Kaip gaminti 
Kiaušinius išsukame su cukrumi ir druska. Sviestą ištirpiname. Šiek tiek pravėsusį sviestą supilame į kiaušinių plakinį. Ten pat supilame ir pieną. Suberiame speltų ir kukurūzų miltus, kepimo miltelius ir cinamoną. Masę gerai išmaišome. 
Obuolį nulupame ir sutrakuojame burokine tarka. Įmaišome į vaflių tešlą. 
Įkaitiname elektrinę vaflinę. Pilame po šaukštą tešlos ir kepame kelias minutes, kol vafliai iškeps. 
vafliaiblynai su obuoliaisobuoliai
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.