Šis obuolių pyragas – tarpinis variantas tarp pyrago ir saldžios duonos. Jis kepamas iš rupių speltų miltų. Tai skani alternatyva tradiciniams obuolių pyragams.
Obuolių pyragas iš rupių miltų
Reikės:
4 saldžiarūgščių obuolių;
4 šaukštų lydyto sviesto;
0,5 stiklinės rudojo cukraus;
2 šaukštelių vanilės ekstrakto;
2 kiaušinių;
50 ml pieno;
1,5 stiklinės rupių speltų miltų;
2 šaukštelių kepimo miltelių;
2 šaukštelių cinamono;
3 šaukštų karamelės;
0,5 stiklinės graikinių riešutų;
žiupsnelio jūros druskos.
Eiga:
Kiaušinius išplakite su lydytu sviestu, cukrumi, pienu ir vanilės ekstraktu.
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir druska. Juos suberkite į skystąją tešlos dalį ir gerai išmaišykite.
Iš obuolių išimkite sėklas ir juos supjaustykite. Pjaustytus obuolius sumaišykite su karamele, cinamonu ir riešutais. Pusę obuolių mišinio suberkite į paruoštą tešlą.
Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi ir sukrėskite paruoštą tešlą. Likusius obuolius užberkite ant tešlos viršaus, šaukštu kiek įspauskite į tešlą.
Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40–45 minutes. Ar pyragas jau iškepęs, tikrinkite mediniu pagaliuku. Iškepusį pyragą aušinkite ant grotelių, pjaustykite jau visiškai atvėsusį.
Receptas iš Renatos Ničajienės knygos „Gero maisto dienoraštis. Ruduo“.