Reikalingi produktai
Tešlai:
• 230 g speltų miltų;
• 1/2 a. š. sodos;
• 1 a. š. kepimo miltelių;
• 240 ml pasirinkto augalinio pieno;
• 2 šaukštų obuolių tyrės be cukraus;
• 70 g nerafinuotų kokosų žiedų cukraus;
• 30 g ištirpinto kokosų aliejaus;
• žiupsnio druskos;
• 1/2 a. š. cinamono.
Įdarui:
• 1 didelio obuolio;
• 2 šaukštų klevų sirupo;
• 1 šaukšto citrinos sulčių;
• 1 a. š. cinamono.
Kaip gaminti
1. Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių.
2. Užmaišome tešlą: miltus sumaišome su soda, kepimo milteliais, cukrumi, cinamonu ir druska, supilame pieną, obuolių tyrę, kokosų aliejų ir viską gerai išmaišome.
3. Paruošiame įdarą: obuolius supjaustome kubeliais arba griežinėliais. Ant supjaustytų obuolių supilame citrinos sultis, klevų sirupą ir suberiame. Obuolius permaišome.
4. Pasiruošiame kepimo skardą (naudojau apvalią 22 cm skersmens, bet puikiai tiks ir kvadratinė). Kepimo skardą ištepame aliejumi.
5. Ant kepimo skardos dugno suberiame obuolius ir tuomet ant viršaus supilame tešlą. Paskirstome tolygiai ir kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 50 minučių. Ar pyragas iškepęs, visuomet galite patikrinti mediniu pagaliuku.
Skanaus!
Už receptą dėkojame tinklaraščiui „Wise taste“
Receptu pasidalijo „AuGalingas pirmadienis“
„AuGalingas pirmadienis“ yra visuomenės sveikatos projektas, skatinantis vartoti daugiau daržovių, vaisių, grūdinių kultūrų ir vieną dieną per savaitę atsisakyti mėsos. Tą padaryti nebus sunku, nes kiekvieną pirmadienį dalinsimės naujų, auGalingų patiekalų receptais, padėsiančiais pradėti savaitę sveikai, energingai ir skaniai.