NAUJIENOS PAGAL TEMĄ

Virtinukai

Virtinukai, kitaip - virtiniai - tradicinis Rytų Europos šalių patiekalas. Gaminami iš tešlos ir įdaro. Tešlai sumaišomi miltai, vanduo, druska, kartais dedami kiaušiniai. Tešla iškočiojama į ploną lakštą. Ant jo dedami nedideli gabalėliai įdaro, apipjaunami ir užspaudžiami su tešla, arba naudojama speciali koldūnų forma. Įdaras būna labai įvairus. Lietuvoje gaminami varškės, bulvių, grybų, aguonų, raugintų kopūstų, spirgučių, taip pat saldūs vyšnių ar mėlynių įdaro virtiniai. Paruošti virtiniai dedami į pasūdytą verdantį vandenį ir verdami keletą minučių (kol iškyla į paviršių). Patiekiami su sviestu, grietine, spirgučiais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.