Pirmoji Kurašidzių šeimos picerija duris atvėrė per pandemiją – tai buvo nedidelė vietelė, gaminanti picas išsinešti. Per trejus metus, kaip sako Ieva ir Zura, jie ją išaugo, todėl nusprendė, kad laikas pakviesti savo klientus prisėsti.
Taip atsirado „Pizza Pop“ Kauno Žaliakalnio rajone. Pora džiaugiasi šiuo sprendimu, nes dabar šią vietą atranda daugiau žmonių.
Dalijamės I.Kurašidzės bulvių virtinukų su pomidorų padažu receptu, skanaus!
Bulvių virtinukai su pomidorų padažu
Reikės (4 porcijoms):
- 1 kg bulvių;
- 300 g miltų;
- 1 kiaušinio.
Padažui reikės:
- parmezano;
- 1 svogūno;
- 1 česnako skiltelės;
- 3 v. š. tyro alyvuogių aliejaus;
- 5 bazilikų lapelių;
- 750 ml itališko trintų pomidorų padažo (butelyje);
- druskos.
Gaminimas:
Išvirkite bulves su lupenomis, nulupkite ir sutrinkite, palikite atšalti. Dėkite miltus, įmuškite kiaušinį ir minkykite tešlą rankomis, kol ji taps vienalytė.
Formuokite maždaug 2 cm skersmens gyvatėles, supjaustykite 3 cm dydžio gabalėliais.
Sudėkite į verdantį pasūdytą vandenį, maišykite atsargiai, o kai iškils į paviršių, pavirkite 30–40 sekundžių. Nukoškite ir sumaišykite su padažu keptuvėje, kurioje jį gaminote. Sudėkite į lėkštes, ant viršaus patarkuokite sūrio, uždėkite bazilikų lapelį.
Prieš tai jau būkite pasigaminę padažą. Supilkite alyvuogių aliejų į įkaitintą keptuvę, dėkite peiliu suspaustą česnaką, apkepkite ant mažos ugnies, nes svarbu jo nesudeginti. Česnakui lengvai apskrudus jį išimkite.
Į keptuvę dėkite smulkiais kubeliais supjaustytą svogūną, apkepkite ant silpnos ugnies, kol taps auksinės spalvos. Supilkite trintų pomidorų padažą, įberkite žiupsnelį druskos, sudėkite rankomis suplėšytus bazilikų lapelius. Virkite ant mažos ugnies apie 30 minučių, kol sutirštės.