Varškės ir bulvių virtinukai: paruošti nesudėtinga, o rezultatas – kaip pas močiutę

2023 m. balandžio 17 d. 14:02
Lrytas.lt
Receptas
Varškės ir bulvių virtinukai – pasiilgusiems paprasto naminio maisto ir norintiems pailsinti skrandį po šventinių patiekalų.
Daugiau nuotraukų (1)
Minkštučiai, lengvučiai ir primenantys vaikystę kaime pas močiutę.
Paruošti nesudėtinga, tačiau skonis nenuvils!
Virti varškėčiai
Reikės:
  • 500 g varškės
  • 2–3 virtų bulvių
  • 3 v. š. krakmolo
  • 1 kiaušinio
  • druskos
Kaip gaminti
Nuluptas bulves sugrūskite ar sumalkite, varškę pertrinkite. Sumaišykite masę su krakmolu ir kiaušiniu, pagardinkite druska.
Ant miltais apibarstyto darbastalio formuokite varškėtukus, suberkite juos į verdantį pasūdytą vandenį.
Kai iškils į paviršių, pavirkite dar 5 minutes.
Patiekite su spirgučiais, grietine, sviesto ir grietinės padažu arba su uogiene.
Skanaus!
varškėčiaivirtinukaireceptas
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.