Pagaminti juos lengva ir greita, tad jie puikiai tiks darbo dienos vakarienei arba greitiems savaitgalio pietums.
Virtinukai puikūs ir tuo, kad tinka su bet kokiais padažais, tad kasdien galite gaminti vis kitokius.
Galite juos pagardinti sviesto ir grietinės padažu, galite apvolioti juos pesto padaže, apkepti svieste ir apibarstyti sūriu arba paruošti padažą pagal žemiau siūlomą receptą.
Norėsis dar ir dar.
Bulvių ir rikotos virtinukai
Reikės:
- 500 g bulvių,
- 100 g rikotos sūrio,
- 1 kiaušinio,
- druskos,
- miltų.
Padažui reikės:
- sviesto
- šoninės
- grietinėlės
- sūrio
Kaip gaminti
Išvirkite nuskustas bulves, nupilkite vandenį ir nugarinkite likusią drėgmę. Bulvės turi būti kuo sausesnės.
Dar karštas sutrinkite bulvių grūstuve ir atvėsinkite.
Sudėkite rikotos sūrį, įmuškite kiaušinį, pagardinkite druska, berkite šaukštą ar du miltų ir pradėkite minkyti tešlą. Jei ji limpa prie rankų, berkite dar miltų, tačiau stenkitės nepadauginti – kuo daugiau miltų, tuo kietesni bus virtinukai.
Tešlą padalinkite į keletą dalių, suvyniokite į pailgas juosteles ir supjaustykite nedideliais gabalėliais.
Puode užvirkite vandenį, berkite druskos ir įpilkite šaukštą alyvuogių aliejaus. Dėkite virtinukus ir virkite tik kol iškils į paviršių. Išgriebkite ir sudėkite į kiaurasamtį.
Į keptuvę dėkite šaukštą sviesto, suberkite supjaustytą šoninę ir virtinukus, šiek tiek apkepkite, supilkite grietinėlę, užberkite tarkuoto sūrio ir pakaitinkite, kol sviestas išsilydys ir padažas sutirštės.
Skanaus!