Virti ir tada pakepti. Koks pusvalandis darbo.
Paragaujat ir... nukelia į padanges.
„Nuo savęs“ pridėjau cinamono ir paverčiau receptą labiau kalėdiniu. O jūs jau žiūrėkite: cinamoninti ar ne.
Varškėtukams reikės:
- varškės,
- kiaušinių,
- miltų,
- cukraus,
- druskos,
- grietinės,
- sviesto
- cinamono
Gaminimo eiga:
Pradžioje varškės pakelį sutrinkite su dviem kiaušiniais ir dviem šaukštais cukraus, tada sumaišykite su miltais, per daug jų neberkite, nes „tinginiukai“ bus per kieti.
Suminkom suminkom tešlą, tada iš jos rankomis sukočiojam tokias tešlines dešreles ir jas reikia supjaustyti mažais gabaliukais, tarsi kūčiukus.
Šituos mažylius metam į pasūdytą verdantį vandenį, pavirti reikia trumpai, vos virtinukai-varškėtukai iškyla – stabdom virimą.
Tada keptuvėje pakaitinam sviestą, kai jis išsilydo iš vandens traukiam varškėtukus ir skrudinam juos ant sviesto. Iš visų pusių, kad įgautų gražią spalvą.
Tada prasideda labai svarbus etapas – pacukrinimas – „tinginukų“ karamelizavimas. Tiesiog pagal skonį reikia apibarstyti cukrumi ir toliau kepinti.
Turi atsirasti tokia mini plutelė! Viskas, finišas. Traukiam iš keptuvės, ant viršaus dedam didelį šaukštą grietinės, barstom cinamoną. Vuolia!
Kaip ir sakiau – nukelia į padanges.
Gaminu bendradarbiaudamas su DVARO pieno produktų šeima, kurią labai mėgstu ir draugauju jau ne vienerius metus.
Tekstas parengtas bendradarbiaujant su AB „Pieno žvaigždės“.