Virtinukai su braškių įdaru: receptas paprastas, o skonis visus sužavės

2021 m. liepos 1 d. 14:02
Audronė Zemenskienė, „Gamink su Audrone“
Receptas
Kai anukėlė Godutė augo pas mane, vienas gardžiausių patiekalų be močiutės blynelių buvo virtinukai.
Daugiau nuotraukų (3)
Jie pagaminami greitai, o ir receptas neparastai lengvas.
Šiandien su jumis noriu pasidalinti kiek kitokių, pagerintų virtinukų receptu – tai virtinukai su šviežių braškių įdaru. Įdarui tiks bet kokios jūsų mėgstamos uogos.
Dabar liko man sulaukti savo anūkėlių ir juos vaišinti gardžiaisiais virtinukais su siurprizu – tikiuosi, jiems patiks.
Virtinukai su braškių įdaru
Reikės:
  • 180 g varškės,
  • 1 kiaušinio,
  • 3 v. š. miltų (dar reikės 1 v. š. stalviršiui apibarstyti),
  • 2 a. š. cukraus (pagal skonį),
  • žiupsnelio druskos,
  • šviežių braškių ar kitų uogų
Kaip gaminti
Į dubenį sudėjau varškę, įmušiau kiaušinį ir sudėjau likusius recepte išvardintus ingredientus.
Iš gautos masės padariau dvi apvalias „dešreles“, jas supjausčiau į nedideles „pagalvėles“ (gavosi 18 vnt.).
Kiekvieną „pagalvėlę“ truputį paploninau, dėjau perpus perpjautą braškę ir formavau rutuliuką (jei varškės masė lips prie rankų, jas ir rutuliuką pamiltuokite).
Į verdantį, sūdytą vandenų sudėjau virtinukus ir jiems iškilus į paviršių viriau apie 4–5 min.
Pastaba: sudėjus virtinukus į verdantį vandenį, juos būtinai pamaišykite, kad nepriliptų prie dugno.
Patiekiau virtinukus su grietinės ir sviesto padažu.
Skanaus!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.