Jie pagaminami greitai, o ir receptas neparastai lengvas.
Šiandien su jumis noriu pasidalinti kiek kitokių, pagerintų virtinukų receptu – tai virtinukai su šviežių braškių įdaru. Įdarui tiks bet kokios jūsų mėgstamos uogos.
Dabar liko man sulaukti savo anūkėlių ir juos vaišinti gardžiaisiais virtinukais su siurprizu – tikiuosi, jiems patiks.
Virtinukai su braškių įdaru
Reikės:
- 180 g varškės,
- 1 kiaušinio,
- 3 v. š. miltų (dar reikės 1 v. š. stalviršiui apibarstyti),
- 2 a. š. cukraus (pagal skonį),
- žiupsnelio druskos,
- šviežių braškių ar kitų uogų
Kaip gaminti
Į dubenį sudėjau varškę, įmušiau kiaušinį ir sudėjau likusius recepte išvardintus ingredientus.
Iš gautos masės padariau dvi apvalias „dešreles“, jas supjausčiau į nedideles „pagalvėles“ (gavosi 18 vnt.).
Kiekvieną „pagalvėlę“ truputį paploninau, dėjau perpus perpjautą braškę ir formavau rutuliuką (jei varškės masė lips prie rankų, jas ir rutuliuką pamiltuokite).
Į verdantį, sūdytą vandenų sudėjau virtinukus ir jiems iškilus į paviršių viriau apie 4–5 min.
Pastaba: sudėjus virtinukus į verdantį vandenį, juos būtinai pamaišykite, kad nepriliptų prie dugno.
Patiekiau virtinukus su grietinės ir sviesto padažu.
Skanaus!