Naujienos pagal temą

Rauginti pomidorai

Rauginimas – vienas dažniausių daržovių konservavimo būdų. Raugintos daržovės būna kur kas švelnesnio skonio nei šviežios, o dalis netgi įgauna ryškesnį skonį. Kaip rauginti pomidorus?

Kokie indai tinka rauginti? Raugiant mažiau daržovių, tiks ir emaliuotas kibiras ar trijų litrų stiklainiai. Didesniam kiekiui labiausiai tiks ąžuolinės statinaitės.

Kokios brandos pomidorai tinkamiausi raugti? Pomidorai raugiami žali, rudenį nespėję sunokti.

Koks turi būti sūrymas? Šviežiai raugiamos daržovės užpilamos sūrymu, paruoštu viename litre vandens ištirpinus šaukštą (20 g) druskos. Konservuojant žiemai druskos kiekį būtina didinti. Žali pomidorai rauginti būna skaniausi, kai užpilami sūresniu sūrymu: 1l vandens reikia 60 g druskos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.