„Skonio“ skaitytoja Audronė Zemenskienė su mumis pasidalino nauju ką tik išbandytu receptu – moteris užraugė pomidorus, ir ne bet kaip, o sausai, be vandens.
„Šį pomidorų raugimo būdą pamačiau internete. Man jis labai patiko, todėl nutariau išbandyti.
Svarbiausia, kad darbo – vos 5 minutėms. O pomidorai išties skanūs – net ir juose esantys česnakai puikaus skonio“, – tikina Audronė.
Dalinamės jos receptu.
Sausuoju būdu raugti pomidorai
Reikės:
- 0,5 kg pomidorų,
- 1 a.š. cukraus,
- 1 a.š. druskos,
- česnako,
- maltų juodų pipirų (pagal skonį),
- krapų žiedų.
Kaip gaminti
Pomidorus įpjaukite kryžmai.
Į maišelį sudėkite krapus, ant jų dėkite pomidorus, pjaustytus česnakus, cukrų, druską.
Viską gerai sumaišykite ir įdėkite į dar vieną maišelį.
Taip paruoštus pomidorus dėkite į lėkštę ir palikite kambario temperatūroje.
„Rekomenduojama rauginti nuo 1 iki 3 parų. Tačiau vienos paros man pasirodė mažoka. Turėkite kantrybės – palaukite bent 2 paras, ir turėsite superinį užkandį“, – rašo recepto autorė.