Sausai rauginti pomidorai – lengvai paruošiamas superinis užkandis

2018 m. liepos 12 d. 10:43
Lrytas.lt
Receptas
Raugintos daržovės – daugelio mėgstamas užkandis. Jas skanu valgyti ir vienas, ir derinti prie grilyje keptos mėsos. 
Daugiau nuotraukų (4)
„Skonio“ skaitytoja Audronė Zemenskienė su mumis pasidalino nauju ką tik išbandytu receptu – moteris užraugė pomidorus, ir ne bet kaip, o sausai, be vandens. 
„Šį pomidorų raugimo būdą pamačiau internete. Man jis labai patiko, todėl nutariau išbandyti.
Svarbiausia, kad darbo – vos 5 minutėms. O pomidorai išties skanūs – net ir juose esantys česnakai puikaus skonio“, – tikina Audronė. 
Dalinamės jos receptu.
Sausuoju būdu raugti pomidorai
Reikės:
  • 0,5 kg pomidorų,
  • 1 a.š. cukraus,
  • 1 a.š. druskos,
  • česnako,
  • maltų juodų pipirų (pagal skonį),
  • krapų žiedų.
Kaip gaminti
Pomidorus įpjaukite kryžmai. 
Į maišelį sudėkite krapus, ant jų dėkite pomidorus, pjaustytus česnakus, cukrų, druską.
Viską gerai sumaišykite ir įdėkite į dar vieną maišelį.
Taip paruoštus pomidorus dėkite į lėkštę ir palikite kambario temperatūroje.
„Rekomenduojama rauginti nuo 1 iki 3 parų. Tačiau vienos paros man pasirodė mažoka. Turėkite kantrybės – palaukite bent 2 paras, ir turėsite superinį užkandį“, – rašo recepto autorė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.