Norint pasimėgauti gardžiomis švelniai raugintomis daržovėmis, nebūtina laukti kelių parų.
Švelnaus skonio daržoves paruošite labai lengvai ir greitai – o pasimėgauti galėsite jau tą pačią dieną. Jos bus prisigėrusios česnakų bei krapų kvapo ir tobulai tiks tiek pietų, tiek vakarienės stalui.
Išbandykite!
Sausai raugintos daržovės
Reikės:
- 6–8 trumpavaisių agurkų
- 2–3 pomidorų
- 5–6 česnako skiltelių
- 1 v. š. druskos
- 1 v. š. cukraus
- krapų šakelių
- juodųjų pipirų žirnelių
- 1 lauro lapelio
Kaip gaminti
Agurkus ir pomidorus supjaustykite. Jei norite, kad įrūgtų greičiau, pjaustykite smulkiau.
Į indą sudėkite pjaustytas daržoves, česnakų skilteles, prieskonius.
Užberkite druskos, cukraus ir sandariai uždarę papurtykite indą, kad daržovės pasidengtų druska, cukrumi ir prieskoniais ir išsiskirtų jų sultys.
Indą palikite kelioms valandoms kambario temperatūroje.
Skanaukite ir mėgaukitės!