Sausai rauginti agurkai su pomidorais: vienas, du – ir galėsite mėgautis

2022 m. birželio 13 d. 17:17
Lrytas.lt
Receptas
Rauginti agurkai ar pomidorai – puikus garnyras prie įvairiausių patiekalų, ypač keptos mėsos. 
Daugiau nuotraukų (1)
Norint pasimėgauti gardžiomis švelniai raugintomis daržovėmis, nebūtina laukti kelių parų.
Švelnaus skonio daržoves paruošite labai lengvai ir greitai – o pasimėgauti galėsite jau tą pačią dieną. Jos bus prisigėrusios česnakų bei krapų kvapo ir tobulai tiks tiek pietų, tiek vakarienės stalui.
Išbandykite! 
Sausai raugintos daržovės
Reikės:
  • 6–8 trumpavaisių agurkų
  • 2–3 pomidorų
  • 5–6 česnako skiltelių
  • 1 v. š. druskos
  • 1 v. š. cukraus
  • krapų šakelių
  • juodųjų pipirų žirnelių
  • 1 lauro lapelio
Kaip gaminti 
Agurkus ir pomidorus supjaustykite. Jei norite, kad įrūgtų greičiau, pjaustykite smulkiau. 
Į indą sudėkite pjaustytas daržoves, česnakų skilteles, prieskonius. 
Užberkite druskos, cukraus ir sandariai uždarę papurtykite indą, kad daržovės pasidengtų druska, cukrumi ir prieskoniais ir išsiskirtų jų sultys. 
Indą palikite kelioms valandoms kambario temperatūroje. 
Skanaukite ir mėgaukitės!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.