Šiuo būdu pomidorų gaminu nedaug, kaip sakau, kartą metuose. Išraugiam, suvalgom ir laukiam kitų metų.
Esu bandžiusi išrūgusius kimšti į stiklainius ir laikyti per žiemą, deja, po mėnesio jie jau nebebuvo tinkami valgyti…
Žalius pomidorus įpjaunu dviem pjūviais per pusę ir dar per pusę, ne iki galo, palikdama bent 2-3 mm iki apačios ir tarpus įtrinu stambia jūros druska.
Kiekis priklauso nuo to, kokį sūrumą mėgstate, aukso viduriukui vienam vidutiniam pomidorui imu apie 1/3 a. š. druskos.
Dideliame inde sumaišau (vienodomis proporcijomis) smulkiai sukapotus bazilikus (raudonus ir žalius), peletrūnus, garbanotas petražoles ir labai smulkiai kapotus česnakus (vėlgi, skonio reikalas, kiek).
Mišinį kemšu į įpjautas vietas ir pomidorus pjūviu aukštyn dedu į puodą.
Pomidorus pridengiu medine lentele ir paslegiu. Po 10 dienų jau galima ragauti nuostabiųjų pomidorų.
Patarimai
Nepilkite vandens, kad ir kaip norėtųsi, užteks pomidorų sulčių.
Nedėkite jokių kitų žolių – krapų ar gelsvių ar pan.