Tikras gardumynas: rauginti žali pomidorai pagal gruzinišką receptą

2017 m. rugpjūčio 29 d. 09:04
Renata Šniolienė, „Kūmutės virtuvė“
Receptas
Originalus, mažai praktikuotas ir visiškai negirdėtas Lietuvoje receptas. Gaminu juos tada, kai rūkai jau grąsina pakirsti pomidorus, tuomet skinu žalius vaisius ir iš jų gaminu daug gardumynų. 
Daugiau nuotraukų (1)
Šiuo būdu pomidorų gaminu nedaug, kaip sakau, kartą metuose. Išraugiam, suvalgom ir laukiam kitų metų.  
Esu bandžiusi išrūgusius kimšti į stiklainius ir laikyti per žiemą, deja, po mėnesio jie jau nebebuvo tinkami valgyti… 
Žalius pomidorus įpjaunu dviem pjūviais per pusę ir dar per pusę, ne iki galo, palikdama bent 2-3 mm iki apačios ir tarpus įtrinu stambia jūros druska.
Kiekis priklauso nuo to, kokį sūrumą mėgstate, aukso viduriukui vienam vidutiniam pomidorui imu apie 1/3 a. š. druskos.
Dideliame inde sumaišau (vienodomis proporcijomis) smulkiai sukapotus bazilikus (raudonus ir žalius), peletrūnus, garbanotas petražoles ir labai smulkiai kapotus česnakus (vėlgi, skonio reikalas, kiek).
Mišinį kemšu į įpjautas vietas ir pomidorus pjūviu aukštyn dedu į puodą.
Pomidorus pridengiu medine lentele ir paslegiu. Po 10 dienų jau galima ragauti nuostabiųjų pomidorų.
Patarimai
Nepilkite vandens, kad ir kaip norėtųsi, užteks pomidorų sulčių.
Nedėkite jokių kitų žolių – krapų ar gelsvių ar pan.
pomidorairauginimasreceptas
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.