Tai puikus ir gardus garnyras prie įvairiausių kepsnių.
Sausuoju būdu raugtos daržovės
Reikės:
- 5–6 agurkų,
- 10 mažų pomidoriukų (arba 2 didelių, pjaustytų),
- 5 skiltelių česnako,
- 1 v. š. druskos,
- 2 a. š. cukraus,
- ryšelio krapų,
- juodųjų pipirų žirnelių (6–8 vnt.),
- 1 lauro lapelio
Kaip gaminti
Agurkus ir pomidoriukus perpjoviau pusiau.
Į plastikinį indą sudėjau pjaustytus krapus, į kelias dalis pjaustytus česnakus, juodus pipiriukus, lauro lapelį.
Ant daržovių užbėriau druskos, cukraus ir sandariai uždengiau.
Indą su daržovėmis gerai papurčiau ir palikau kambario temperatūroje rūgti (2–3 val.).
Skanaus!