Dešrainis – greitai paruošiamas maistas, karštas sumuštinis. Gaminamas į perpjautą bandelę įdėjus dešrelę ir užpylus kečupu arba garstyčių padažu. Dešrainiai gali būti paskaninti sūriu, daržovėmis, prieskoninėmis žolelėmis. Dešrainių įvairovė yra labai didelė ir skiriasi skirtingose šalyse. Paprastai naudojama speciali dešrainiams skirta bandelė, kurios ilgis atitinka dešrelės ilgį. Į bandelę įterpiama pavirta, rūkyta arba kepta dešrelė. Ant viršaus dedamos daržovės (dažniausiai svogūnai, kopūstai), užpilamas kečupas, garstyčios, galiausiai dedamas tarkuotas fermentinis sūris. Dešrainis kepamas 1–2 minutes orkaitėje arba mikrobangų krosnelėje. Dešrainiai valgomi be stalo įrankių ir indų. Liepos 23-ąją minima Tarptautinė dešrainių diena. Dešrainių receptai ir rekomendacijos, kur geriausi dešrainiai, rubrikoje Skonis.