Išbandyti Martyno receptus galite užsukę į jo socialinius tinklus „Instagram“ ir „TikTok“, o su naujienų portalo lrytas.lt skaitytojais kulinaras dalinasi ir keliais mėgstamais savo receptais.
Daugiau apie jį skaitykite čia.
Dešrelės tešloje – „Corn dogs“
Labai amerikietiškas patiekalas – traškūs korndogai su tįstančiu sūriu – nepaliks abejingų!
Tešlai reikės:
210 g miltų
240 ml vandens
6 g mielių
25 g cukraus
3 g druskos
Taip pat reikės:
dešrelių
medinių pagaliukų
aliejaus kepimui
džiūvėsėlių
lydyto sūrio lapelių
Gaminimo eiga:
Sausas mieles užpilkite šiltu vandeniu, įberkite cukraus.
Aktyvuotas mieles supilkite į miltus, įberkite druskos.
Tešlą gerai išmaišykite ir palikite valandą pastovėti kambario temperatūroje.
Dešreles susmeikite ant medinių pagaliukų ir apvyniokite lydyto sūrio lapeliais.
Tešlą supilkite į stiklinę. Kiekvieną dešrelę pamirkykite tešloje ir apvoliokite džiūvėsėliuose.
Dešreles kepkite karštame aliejuje, kol tešla taps auksinės spalvos ir traški.
Korndogus pateikite su garstyčiomis, pomidorų padažu ar kitu mėgstamu padažu.