„TikTok“ užkariavusios dešrelės tešloje: traškūs korndogai su tįstančiu sūriu nepaliks abejingų

2024 m. spalio 29 d. 17:03
Lrytas.lt
Receptas
Kaune gyvenantis virėjas Martynas Lavickas (29 m.) kulinarinį talentą atskleidžia ne tik restorane, bet ir savo namų virtuvėje, kur gimsta receptai, sulaukę didelio lietuvių susidomėjimo ir tapę tikru interneto hitu.
Daugiau nuotraukų (1)
Išbandyti Martyno receptus galite užsukę į jo socialinius tinklus „Instagram“ ir „TikTok“, o su naujienų portalo lrytas.lt skaitytojais kulinaras dalinasi ir keliais mėgstamais savo receptais.
Daugiau apie jį skaitykite čia.
Dešrelės tešloje – „Corn dogs“
Labai amerikietiškas patiekalas – traškūs korndogai su tįstančiu sūriu – nepaliks abejingų! 
Tešlai reikės:
210 g miltų
240 ml vandens
6 g mielių
25 g cukraus
3 g druskos
Taip pat reikės:
dešrelių
medinių pagaliukų
aliejaus kepimui
džiūvėsėlių
lydyto sūrio lapelių
Gaminimo eiga:
Sausas mieles užpilkite šiltu vandeniu, įberkite cukraus.
Aktyvuotas mieles supilkite į miltus, įberkite druskos.
Tešlą gerai išmaišykite ir palikite valandą pastovėti kambario temperatūroje.
Dešreles susmeikite ant medinių pagaliukų ir apvyniokite lydyto sūrio lapeliais.
Tešlą supilkite į stiklinę. Kiekvieną dešrelę pamirkykite tešloje ir apvoliokite džiūvėsėliuose.
Dešreles kepkite karštame aliejuje, kol tešla taps auksinės spalvos ir traški.
Korndogus pateikite su garstyčiomis, pomidorų padažu ar kitu mėgstamu padažu.
dešrainiaidešrelėstešla
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.