Dešrainių populiarumas lieka
Degalinių tinklo „Circle K“ duomenimis, dešrainiai yra populiariausias pasirinkimas Lietuvoje tarp šviežiai pagaminto maisto. Per metus vien šiame degalinių tinkle jų suvalgoma daugiau nei 1,04 mln.
„Lietuvoje dešrainiais prekiaujame daugiau nei 25-erius metus. Pagal švedų koncepciją sukurtas dešrainio receptas sulaukė mūsų pirkėjų simpatijų. Jį lengva skanauti, jo kaina patraukli, o pasirinkimo galimybės – plačios. Tai yra pagrindinės priežastys, kodėl lietuviai juos taip pamėgo“, – teigia „Circle K“ vyr. kategorijų vadovė Inga Galinienė.
Dešrainiai tvirtai laikosi lyderių pozicijoje, lenkdami antroje vietoje esančius kepinius ir trečiąjį pasirinkimą – sumuštinius, kurių per metus degalinės klientai suvalgo daugiau 900 tūkst.
„Stebime, kad pirkėjų dėmesys dešrainių kategorijai nemažėja, todėl kiekvienais metais, vasaros atostogų įkarštyje, pirkėjams pristatome naujienas. Bendradarbiaujant su gamintojų technologais kviečiame išbandyti naujus dešrelių skonius, įvairias bandelių ir padažų alternatyvas“, – dalinasi I. Galinienė.
Tobula dešrainio kombinacija
Degalinių tinklo duomenys atskleidė, koks yra mėgstamiausias Baltijos šalių gyventojų dešrainio derinys, renkantis bandelę, dešrelę ir padažus.
„Visose trijose rinkose mėgstamiausia bandelė yra prancūziška – tiek vienguba, tiek dviguba. Šios bandelės buvo populiarios istoriškai, yra patogios valgyti viena ranka, dėl bandelės formos sumažėja rizika pagardams iškristi. Tuo tarpu renkantis dešrelę skoniai išsiskiria. Populiariausia dešrelė Lietuvoje yra „Knackers“. Latvijoje ir Estijoje dešreles ruošiame ant ritininio grilio, todėl mėgstamiausias pasirinkimas šiose šalyse – „Kabanoss“, – teigia I. Galinienė.
Degalinių tinklo atstovė pastebi, kad Baltijos šalių gyventojai renkasi tradicinius padažus. „Mūsų klientai mėgsta klasikinius skonius, todėl visur populiariausi yra tie patys: kečupas, garstyčios ir specialus „Prancūziškas“ majonezo padažas dešrainiams“, – atskleidžia I. Galinienė.