Didžiausio Lietuvoje prekybos tinklo „Maxima“ pardavimai rodo, kad lietuviai šią vasarą yra kaip niekad pamėgę dešrainius. „Parduodame vis daugiau specialiai dešrainiams skirtų bandelių ir dešrelių, todėl galime sakyti, kad dešrainis įsitvirtina iškylautojų valgiaraščiuose. Vasaros iškyloms skirtame asortimente turime visko, ko reikia gardžiam dešrainiui pagaminti – bandelių, įvairiausių rūšių kepti skirtų dešrelių, padažų ir kitų dešrainiams paskaninti pagardų“, – sako „Maximos“ komercijos vadovė Vilma Drulienė.
Pasak jos, dažniausiai pirkėjai renkasi tradicines dešrainių bandeles, kurių šiemet nupirkta penktadaliu daugiau nei pernai. Prancūziškiems dešrainiams skirtų bandelių populiarumas šoktelėjęs dar smarkiau – šių bandelių pardavimai yra išaugę apie 30 proc.
„Nors gamindami dešrainius lietuviai stengiasi laikytis tradicijų ir dažniau renkasi tradicines bandeles, vis dažniau ir noriau atranda kitokius jo paruošimo būdus, rinkdamiesi tiek dešrainio pagrindą – bandelę, tiek dešreles ir įvairius dešrainiams tinkamus pagardus“, – tikina V.Drulienė.
Kokios mėsos dešreles pasirinkti – skonio reikalas.
„Šią vasarą „Maximos“ parduotuvių lentynose kepti skirtų dešrelių pasirinkimas yra itin platus. Virtas dešreles galima išsirinkti iš daugiau nei 60 skirtingų rūšių, karštai rūkytas kepamąsias dešreles – iš daugiau nei 20 rūšių. Be to, pirkėjai gali rinktis ir iš šviežios mėsos ar paukštienos dešrelių ar pagal senąsias kaimiškas receptūras pagamintas tradicines lietuviškas dešreles, esančias „Linkėjimai iš kaimo“ skyriuose“, – pažymi V.Drulienė.
Pačios populiariausios yra virtos dešrelės, kurių vien per pirmąjį šių metų pusmetį nupirkta daugiau nei 2 tūkst. tonų, o karštai rūkytų kepamųjų dešrelių nupirkta apie 1 mln. pakuočių.
V.Drulienė pastebi, kad šiemet itin išaugo veganams ir vegetarams tinkamų sojų dešrelių paklausa. Skaičiuojama, kad tokių dešrelių šį pusmetį nupirkta 44 proc. daugiau nei pernai.