Paskelbtas konkursas į Nacionalinio kraujo centro direktoriaus pareigas

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) paskelbė konkursą ir kviečia kandidatus užimti Nacionalinio kraujo centro (NKC) direktoriaus poziciją, siekiant gerinti Lietuvos gyventojų sveikatą, sumažinti sergamumą ir mirtingumą aprūpinant asmens sveikatos priežiūros įstaigas krauju, jo komponentais ir vaistiniais preparatais.

Nacionalinis kraujo centras<br>D.Labučio (ELTA) nuotr.
Nacionalinis kraujo centras<br>D.Labučio (ELTA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Sveikatos apsaugos ministerija

May 17, 2024, 12:36 PM

Pretendentai kviečiami teikti dokumentus iki 2024 m. gegužės 30 d. (imtinai).

„Potencialas. Tai pirmas žodis, kurį reikia minėti kalbant apie Nacionalinį kraujo centrą. Kasmet Lietuvoje apie 60 tūkst. gyventojų donuoja kraują ar jo sudedamąsias dalis. Bet tai galinčių daryti yra keliais kartais daugiau.

Nemažai padaryta populiarinant donorystę ir artinant ją prie gyventojų, tačiau potencialas lieka milžiniškas. Kviečiu pretendentus kandidatuoti į Nacionalinio kraujo centro vadovus ir vystyti šią gyvybiškai svarbią organizaciją, taip prisidedant prie donorystės idėjų sklaidos ir didesnės savipagalbos vienas kitam“, – SAM pranešime cituojamas sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys.

Pagrindinės NKC veiklos sritys apima:

– kraujo donorystės veiklą, telkiant donorus ir vykdant jų medicininę atranką, renkant donorų kraują ir jo sudedamąsias dalis ir perdirbant į kraujo komponentus bei pagal pasirašytas sutartis jais aprūpinant Lietuvos Respublikos asmens sveikatos priežiūros įstaigas; skatinant neatlygintiną kraujo donorystę;

– medicinos laboratorijų veiklą, atliekant privalomuosius tyrimus kraujo ir kraujo sudedamųjų dalių donorams, teikiant mokamas laboratorinių tyrimų paslaugas asmens sveikatos priežiūros įstaigoms, gyventojams bei kitiems užsakovams.

Būsimam vadovui bus svarbu sudaryti sąlygas, kad teikiamos kraujo donorystės bei laboratorinės diagnostikos paslaugos būtų kokybiškos ir saugios; stebėti ir analizuoti pacientų pasitenkinimą teikiamomis paslaugomis, siekiant nuolat tobulinti jų kokybę; kūrybiškai įgyvendinti programas bei kampanijas, skatinančias nemokamą kraujo donorystę, taip pat kurti strategijas ir partnerystes plazmos eksportui skatinti, atsižvelgiant į tarptautinius standartus ir teisines nuostatas.

Laukiami kandidatai, turintys puikius lyderystės įgūdžius bei taikantys pažangias organizacijų valdymo sistemas, savo veiklą grindžiantys profesine etika ir įstaigos vertybėmis bei suprantantys efektyvios komunikacijos svarbą neatlygintinos donorystės populiarinimui. Taip pat svarbu gebėti efektyviai valdyti įstaigos personalą ir resursus, užtikrinant tinkamą išteklių paskirstymą, reikalingą įstaigos veiklai bei konstruktyviai ir pozityviai bendradarbiauti su kitomis kraujo donorystės įstaigomis, Nacionaliniu transplantacijos biuru prie Sveikatos apsaugos ministerijos.

Norintys dalyvauti konkurse privalo atitikti bendruosius kvalifikacijos reikalavimus: turėti ne mažesnę kaip 2 metų vadovaujamo darbo patirtį. Privalumas – vadovavimo patirtis vadovaujant įstaigoms, organizacijoms, įmonėms, filialams. Taip pat turėti aukštojo mokslo kvalifikaciją, įgytą baigus universitetines sveikatos mokslų, socialinių mokslų, teisės, verslo ir viešosios vadybos studijų arba gyvybės mokslų krypčių grupės studijas ir įgijus ne žemesnį nei magistro kvalifikacinį laipsnį, arba jam lygiavertę aukštojo mokslo kvalifikaciją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.