Neįtiko nė vienas kandidatas: SAM iš naujo skelbs Respublikinės Panevėžio ligoninės vadovo konkursą

Pirmąjį pavasario mėnesį paskelbtas Respublikinės Panevėžio ligoninės vadovo konkursas neįvyko ir bus skelbiamas dar kartą. Pasak Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM), konkursas kartojamas, nei vienam iš kandidatų nesurinkus minimalaus balų skaičiaus.

Respublikinė Panevėžio ligoninė <br>R.Ančerevičiaus/jp.lt nuotr.
Respublikinė Panevėžio ligoninė <br>R.Ančerevičiaus/jp.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 9, 2024, 10:08 AM

Kovo mėnesį paskelbtam konkursui RPL vadovo pareigoms užimti dokumentus buvo pateikę 11 kandidatų, devyni iš jų atitiko reikalavimus, tačiau tik penki dalyvavo atrankos komisijos vertinime. Du geriausiai pasirodę kandidatai buvo pakviesti pokalbiui su sveikatos apsaugos ministru Arūnu Dulkiu.

Tačiau, įvertinus antrojo etapo rezultatus, nė vienas kandidatas nesurinko minimalaus konkursinio balo.

Pasak ministro, pokalbių su atrinktais kandidatais metu, pasigesta gydymo įstaigos vystymo vizijos, konkrečių priemonių, kaip stiprinti valdyseną, vadovų komandos kompetencijas.

Respublikinės Panevėžio ligoninės konkursas bus kartojamas artimiausiu metu.

Šiuo metu ligoninei vadovauja Arvydas Skorupskas.

Kaip anksčiau skelbė ministerija, pretenduoti į ligoninės direktoriaus pareigas kviečiami asmenys su lyderystės įgūdžiais, taikantys pažangius organizacijų valdymo metodus, gebantys formuoti viziją ir strategiją ilgalaikėms sveikatos sistemos reformoms.

Pretendentai turi turėti ne mažiau kaip ketverių metų vadovavimo darbo patirtį. Taip pat turėti aukštojo mokslo kvalifikaciją, įgytą baigus universitetines sveikatos mokslų, socialinių mokslų, teisės, verslo ir viešosios vadybos arba gyvybės mokslų studijų krypčių grupės studijas ir įgijus ne žemesnį nei magistro kvalifikacinį laipsnį, arba jai lygiavertę aukštojo mokslo kvalifikaciją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: