D. Trumpas apkaltino J. Bideną palaikant „Hamas“

Donaldas Trumpas ketvirtadienį apkaltino Joe Bideną palaikant „Hamas“, kai šis pagrasino nebesiųsiąs JAV ginklų su Palestinos smogikų grupuote Gazoje kariaujančiam Izraeliui, pavadindamas prezidento poziciją „gėdinga“.

D. Trumpas<br>EPA/ELTA
D. Trumpas<br>EPA/ELTA
D. Trumpas<br>Getty Images/Scanpix nuotr.
D. Trumpas<br>Getty Images/Scanpix nuotr.
D. Trumpas<br>EPA-ELTA nuotr.
D. Trumpas<br>EPA-ELTA nuotr.
D. Trumpas<br>EPA-ELTA nuotr.
D. Trumpas<br>EPA-ELTA nuotr.
D. Trumpas<br>EPA-ELTA nuotr.
D. Trumpas<br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

May 9, 2024, 9:00 PM

J. Bidenas trečiadienį perspėjo nebesiųsiąs Izraeliui ginkluotės, jei pastarasis įgyvendins savo planus ir Rafache pradės sausumos operaciją – kol kas tai buvo labiausiai tiesmukas jo perspėjimas dėl karinių veiksmų poveikio civiliams šiame kare.

„Sukčius Joe palaiko teroristus, visai, kaip palaikė radikalų minias, užėmusias mūsų universitetų miestelius“, – savo socialiniame tinkle „Truth Social“ rašė D. Trumpas, omenyje turėdamas daugelyje JAV universitetų vykusius protestus prieš karą.

Vėliau kalbėdamas su reporteriais prie teismo salės, kurioje turėjo būti nagrinėjama jam Niujorke iškelta byla dėl liudininko papirkimo mainais į pažadą tylėti, D. Trumpas pasakė, kad „tai, kaip J. Bidenas elgiasi Izraelio atžvilgiu, yra gėdinga“.

„Jis visiškai paliko Izraelį likimo valiai ir niekas negali tuo patikėti“, – sakė respublikonų partijai atstovaujantis kandidatas į prezidentus, lapkritį įvyksiančiuose rinkimuose susigrumsiantis su J. Bidenu.

Jo paties partijos nariams darant vis didesnį spaudimą apriboti ginklų tiekimą, J. Bidenas praėjusią savaitę sulaikė dvi tūkstantines 907 kilogramų ir 225 kilogramų bombų siuntas.

Be to, jo administracija jau ir pirmiau parodė Izraeliui savo nepasitenkinimą, nors ir ne tokiais paveikiais būdais – pavyzdžiui, įvesdama sankcijų ekstremistams naujakuriams arba leisdama JT Saugumo Tarybai priimti paliaubas palaikančią rezoliuciją.

Karas Gazoje prasidėjo po to, kai „Hamas“ spalio 7 d. Izraelyje įvykdė precedento neturintį išpuolį, per kurį, oficialiais Izraelio duomenimis grindžiamu naujienų agentūros AFP skaičiavimu, žuvo daugiau nei 1 170 žmonių, pagrinde civilių.

Prisiekęs sunaikinti „Hamas“ ir išlaisvinti įkaitus, Izraelis pradėjo atsakomąją karinę operaciją, per kurią, „Hamas“ valdomos teritorijos sveikatos apsaugos ministerijos teigimu, Gazoje jau žuvo mažiausiai 34 900 žmonių, dauguma jų – moterys ir vaikai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: rugsėjį startuos dronų valdymo kursai