Ispanijos premjeras trečiadienį paskelbs datą, kada bus pripažinta Palestinos valstybė

Ispanijos ministras pirmininkas Pedro Sanchezas penktadienį pranešė, kad trečiadienį paskelbs datą, kada Madridas kartu su kitomis šalimis pripažins Palestinos valstybę.

Palestinos vėliava.<br>EPA-ELTA asociatyvi nuotr.
Palestinos vėliava.<br>EPA-ELTA asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2024-05-17 17:30

„Šiuo metu koordinuojame veiksmus su kitomis šalimis“, – interviu privačiai Ispanijos televizijos stočiai „La Sexta“ pareiškė jis, paklaustas, ar šis žingsnis bus žengtas antradienį, kaip paskelbė Europos Sąjungos (ES) užsienio politikos vadovas Josepas Borrellis.

P. Sanchezas kovą buvo sakęs, kad Ispanija, Airija, Slovėnija ir Malta susitarė žengti pirmuosius žingsnius link Palestinos valstybės pripažinimo. Praeitą savaitę J. Borrellis Ispanijos visuomeniniam radijui tvirtino, kad Ispanija, Airija ir Slovėnija gegužės 21 d. planuoja simboliškai pripažinti Palestinos valstybę, ir nurodė, jog šią datą jam pateikė Ispanijos užsienio reikalų ministras Jose Manuelis Albaresas.

Airijos užsienio reikalų ministras Michealas Martinas antradienį pareiškė, kad Dublinas pripažins Palestinos valstybingumą iki mėnesio pabaigos, tačiau „konkreti data dar nenustatyta“.

Remiantis Vakarų Krante įsikūrusios Palestinos savivaldos duomenimis, Palestinos valstybę yra pripažinusios 137 iš 193 Jungtinių Tautų (JT) šalių narių.

Nepaisant to, kad daugėja tokį žingsnį palaikančių ES šalių, šiai minčiai nepritaria nei Prancūzija, nei Vokietija. Vakarų šalys jau kurį laiką argumentuoja, kad pripažinimas turi įvykti tik kaip su Izraeliu suderėtos taikos dalis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.