G. Nausėda matytų V. Blinkevičiūtę premjerės pareigose: mėginčiau įkalbėti

Prezidentas Gitanas Nausėda sako, kad matytų Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) lyderę Viliją Blinkevičiūtę einančią premjerės pareigas po rudenį vyksiančių Seimo rinkimų.

Gitanas Nausėda.<br>V.Skaraičio nuotr.
Gitanas Nausėda.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 17, 2024, 2:35 PM

„Matyčiau, bet tai priklauso ir nuo pačios ponios Blinkevičiūtės“, – interviu Eltai sakė antrosios kadencijos poste siekiantis šalies vadovas.

Jei antrasis prezidento rinkimų turas pačiam susiklostys sėkmingai, o socialdemokratai spalį sugebės laimėti Seimo rinkimus, G. Nausėda neslepia – siūlytų dabartinei LSDP pirmininkei Vyriausybės vadovės pareigose pakeisti Ingridą Šimonytę.

„Šias pareigas gali užimti ir kiti žmonės. Bet jeigu rinkimai šiai partijai susiklostytų sėkmingai (...), aš tikrai mėginčiau įkalbėti ponią Blinkevičiūtę užimti šias atsakingas bei svarbias pareigas“, – teigė prezidentas, pažymėdamas, kad tai veikiausiai nebūtų vienintelė kandidatūra.

Pastaruoju metu G. Nausėda ne kartą viešai tvirtino, kad su centro kairės Vyriausybe jam sutarti ir rasti sprendimus būtų paprasčiau. Panašiai kalba ir G. Nausėdai paramą prezidento rinkimuose išsakiusi V. Blinkevičiūtė.

Visgi, ar LSDP lyderė pati sutiks vesti partijos sąrašą bei pretenduoti į Vyriausybės vadovės poziciją, kol kas nėra aišku. Anot socialdemokratų sąrašą Europos Parlamento rinkimuose vedančios politikės, šiuo metu nėra reikalo skubėti atsakyti į šį klausimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.