Provincijos pareigūnas: per naujus potvynius Šiaurės Afganistane žuvo 66 žmonės

Afganistano šiaurėje esančioje Fariabo provincijoje per naujus potvynius žuvo 66 žmonės, sekmadienį pranešė provincijos pareigūnas.

Potvyniai Afganistane.<br>EPA/ELTA nuotr.
Potvyniai Afganistane.<br>EPA/ELTA nuotr.
Potvyniai Afganistane.<br>EPA/ELTA nuotr.
Potvyniai Afganistane.<br>EPA/ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 19, 2024, 7:53 PM

Šeštadienio naktį daugelyje Fariabo provincijos rajonų kilę galingi potvyniai „sukėlė žmonių ir finansinių nuostolių“, teigė Fariabo provincijos gubernatoriaus atstovas Asmatullah Muradi.

„Potvyniai nusinešė 66 žmonių gyvybes“, – sakė jis ir pridūrė, kad mažiausiai penki žmonės buvo sužeisti, o kiti vis dar laikomi dingusiais be žinios. Potvyniai apgadino daugiau kaip 1 500 namų, užliejo daugiau kaip 1 000 hektarų žemės ūkio paskirties žemės ir pražudė šimtus gyvulių, sakė jis.

Potvyniai prasidėjo kitą dieną po to, kai provincijos policija pranešė, kad per staigius potvynius vakarinėje Goro provincijoje žuvo daugiau kaip 50 žmonių.

Kiek daugiau nei prieš savaitę per staigius potvynius šiaurinėje Baglano provincijoje žuvo daugiau nei 300 žmonių, pranešė Jungtinių tautų (JT) Pasaulio maisto programa ir Talibano pareigūnai.

Tai naujausios nelaimės, užgriuvusios skurdžią šalį, kurioje šį pavasarį iškrito daugiau nei vidutinis kritulių kiekis.

Dar prieš naujausius potvynius nuo balandžio vidurio iki gegužės pradžios per potvynius dešimtyje Afganistano provincijų žuvo apie 100 žmonių, praneša valdžios institucijos.

Šalyje, kurioje 80 proc. iš daugiau kaip 40 mln. gyventojų pragyvenimas priklauso nuo žemės ūkio, apsemta dirbama žemė.

Anot ekspertų, liūtys prasidėjo po užsitęsusios sausros Afganistane, kuris yra viena iš mažiausiai pasirengusių kovoti su klimato kaitos poveikiu valstybių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.