Biržų r. vėl užfiksuota meška: per mažiau nei savaitę pastebėta dviejose skirtingose vietose

Meškos mėgsta lietuvišką žiemą. Tuo neabejoja biržiečiai, aptikę naujus šio didžiulio žvėries pėdsakus savo miškuose būtent tuo metu, kai į mūsų šalį trumpam buvo sugrįžęs šaltis, vėjas ir gausus baltas sniegas.

J.Šuminas pagriovyje rado elnio ragus ir šviežiai įspaustą meškos pėdsaką. <br>lrytas.lt montažas. 
J.Šuminas pagriovyje rado elnio ragus ir šviežiai įspaustą meškos pėdsaką. <br>lrytas.lt montažas. 
J.Šuminas pagriovyje rado elnio ragus ir šviežiai įspaustą meškos pėdsaką. <br>J.Šumino nuotr.
J.Šuminas pagriovyje rado elnio ragus ir šviežiai įspaustą meškos pėdsaką. <br>J.Šumino nuotr.
J.Šuminas pagriovyje rado elnio ragus ir šviežiai įspaustą meškos pėdsaką. <br>123rf asociatyvi nuotr.
J.Šuminas pagriovyje rado elnio ragus ir šviežiai įspaustą meškos pėdsaką. <br>123rf asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Laimis Kavoliūnas

2024-05-09 11:35

Rudoji meška vėl atklydo į Biržų rajoną. Per mažiau nei savaitę lepečkojė pastebėta dviejose skirtingose rajono vietose.

Prieš savaitę vakare, dar nesutemus, mešką Pariškių miške, vos per kilometrą nuo Eiskudžių kaimo, užfiksavo Būginių klubo medžiotojo Alvydo Peisarevičiaus pastatytos vaizdo kameros.

„Toje vietoje elniams ir šernams buvo papilta grūdų, žirnių, bet meška jų net neparagavo. Gal norėjo mėsos, bet mėsos mes ten nepadedam. Papozavo tiesiai į kamerą apie penkias minutes ir nuėjo savo keliais“, – pasakojo A.Peisarevičius.

Tądien kaip tik buvo netikėtai grįžusi žiema, smarkiai prisnigę, meškos pėdsakų nesimatė. Iš filmuotos medžiagos pašnekovas spėjo, kad gauruotoji buvo vidutinio dydžio.

Apie pernai gruodžio pradžioje šiose apylinkėse klaidžiojusią mešką jau rašėme. Tada žvėrį matė Nemunėlio upėje Kvetkų kaime meškerioję žvejai.

Pagal žvejų pasakojimą, iš Pariškių miško atėjusi meška prabėgo pro šalia upės esančią medžiotojo sodybą, paskui perplaukė Nemunėlį ir nukeliavo Roviškėlių miško link.

Užpraėjusį sekmadienį Biržų girioje meškos pėdsakus aptiko Spalviškių klubo medžiotojas ir miškininkas Juozas Šuminas. Jis tądien ne medžiojo, o tiesiog apžiūrėjo mišką.

„Eidamas pagrioviu kitoje griovio pusėje pamačiau elnio ragus. Perlipau per griovį, grįžtu atgal, žiūriu – šviežiai įspaustos meškos pėdos. Šautuvo nebuvau pasiėmęs, bet apsidairęs pagalvojau, kad niekas čia manęs nepuls, o rasti meškos pėdsakus – neeilinis įvykis“, – pasakojo J.Šuminas.

Miške rudosios miškininkas dar nebuvo sutikęs, gyvą matė tik zoologijos sode.

Biržų girioje meškos – ne naujiena. J.Šuminas prisiminė, kaip prieš 5 metus pusės kilometro atstumu nuo šios vietos apsistojusi lepečkojė tris naktis maitinosi medžiotojų žvėrims vilioti pripiltais grūdais, kitais skanėstais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.