Vilniuje rekonstruos Riovonių gatvę: darbai atsieis beveik 5 milijonus eurų

Nuo ateinančio mėnesio pradedamas Vilkpėdės seniūnijoje esančių Naujosios Riovonių ir Riovonių gatvių pertvarkymas. Kapitalinis gatvių remontas bus atliktas dalyje nuo Riovonių g. 107 iki Savanorių prospekto – 1,7 kilometrų. Rangos darbai kainuos 4,85 mln. Eur.

Rivionių g.<br>S.Žiūros/Vilniaus miesto savivaldybės nuotr.
Rivionių g.<br>S.Žiūros/Vilniaus miesto savivaldybės nuotr.
Riovonių g. ir Savanorių prospekto sankryža.<br>S.Žiūros/Vilniaus miesto savivaldybės nuotr.
Riovonių g. ir Savanorių prospekto sankryža.<br>S.Žiūros/Vilniaus miesto savivaldybės nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Vilniaus miesto savivaldybė

2024-05-15 12:23

Po viešo konkurso Vilniaus miesto savivaldybė pasirašė rangos darbų sutartį su UAB „Fegda“. Gatvių remontas bus baigtas iki kitų metų pabaigos.

Naujoji Riovonių ir Riovonių gatvės įsikūrusios pramoniniame Vilkpėdės rajone. Gatvių remontas vyks dvejais etapais. Naujoji Riovonių gatvė nuo Savanorių prospekto iki geležinkelio tunelio – tai dviejų juostų intensyvaus eismo gatvė, kuria dažniausiai naudojasi krovininis transportas, vykstantis į pramonės į įmones ir iš jų.

Dėl intensyvaus sunkiasvorių transporto priemonių srauto gatvės danga susidėvėjusi, duobėta ir provėžuota. Atkarpoje nuo Savanorių prospekto iki sankryžos su Skaistvario gatve bus paklota nauja bus atitrauktas nuo važiuojamosios kelio dalies, vienoje pusėje bus įrengtas ir dviračių takas.

Pertvarkoma ir sankryža su Skaistvario gatve. Dėl pėsčiųjų saugumo – vairuotojai prieš pakilimą sumažina greitį – sankryža bus iškili. Kartu su remontu bus atnaujintos ir esamos autobusų laukimo stotelės. Abiejose gatvės pusėse tarp Savanorių pr. ir Skaistvario g. numatytos lygiagrečios automobilių stovėjimo vietos.

Nuo geležinkelio tunelio iki Riovonių g. 107 – antrasis gatvės remonto etapas. Iki Pakalniškių gatvės dangos konstrukcija pritaikyta ir krovininio transporto eismui, o jau nuo sankryžos į atliekų aikštelę prasideda individualių gyvenamųjų namų zona, todėl ir projektiniai sprendiniai buvo parinkti atsižvelgiant į gyventojų pasiūlymus, pateiktus projektinių pasiūlymų viešinimo metu.

Nuo minėto įvažiavimą į aikštelę bus bendro judėjimo gatvė – pėsčiųjų, dviratininkų ir transporto eismas vyks kartu, todėl šaligatviai atskirai neprojektuojami. Gatvės danga numatyta iš trinkelių, tad vairuotojai turėtų būti itin dėmesingi.

Sankirtose su akligatviais numatyti dangos išplatinimai – aikštelės. Sankryžos taip pat bus pakeltos siekiant eismo saugumo eismo dalyviams. Bus įrengtas apšvietimas. Ruožo pabaigoje numatytas transporto apsisukimo žiedas.

Kartu su gatvės remontu sprendžiama ir automobilių parkavimo problema – automobilių stovėjimo vietos bus įrengiamos tarp įvažiavimų į kiemus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.