Kelionė dviračiu į Juodkrantę apkarto: teko važiuoti per žvyrkelius ir kopas arba apsisukti Savivaldybė siūlo susilaikyti nuo kelionių

Atšilus orui klaipėdiečiai masiškai ėmė važinėtis dviračiais. Vis dėlto bandymas nuvykti ekologiška dvirate transporto priemone iki Juodkrantės apkarto – nuo 16 Smiltynė-Nida dviračių tako kilometro jie rado tik tvoras ir užkardus.

Dviračiu į Juodkrantę – per užkardus ir žvyrkelius.<br>P.Matulevičiaus/ „Vakarų ekspresas“ nuotr.
Dviračiu į Juodkrantę – per užkardus ir žvyrkelius.<br>P.Matulevičiaus/ „Vakarų ekspresas“ nuotr.
Šiuo metu nėra galimybės dviračiais pasiekti ne tik Nidos, Preilos, Pervalkos gyvenviečių, bet ir Juodkrantės, nes vyksta Kuršių nerijos pėsčiųjų ir dviračių tako ruožo rekonstrukcija.<br>Asociatyvi „YIT Lietuva“ nuotr.
Šiuo metu nėra galimybės dviračiais pasiekti ne tik Nidos, Preilos, Pervalkos gyvenviečių, bet ir Juodkrantės, nes vyksta Kuršių nerijos pėsčiųjų ir dviračių tako ruožo rekonstrukcija.<br>Asociatyvi „YIT Lietuva“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Paulius Matulevičius

May 9, 2024, 9:41 PM

Čia pastatytas ženklas, ant kurio rašoma, kad vyksta valstybinės reikšmės krašto kelio Nr. 167 Smiltynė-Nida ruožo nuo 16,52 iki 31,36 km rekonstravimas – įrengiamas takas.

Dalis dviratininkų bandė atkarpą įveikti žvyrkeliu, dalis pasuko link automobiliams skirto kelio ruožo (tačiau ir čia atkarpą reikia įveikti žvyrkeliu, o vėliau – pavojingu ruožu, kuriuo intensyviai važinėja ir automobiliai), dalis pasuko link jūros.

Kelias link jūros – tragiškas, su dviračiu pavažiuoti neįmanoma, o ir norint patekti į pakrantę, reikia įveikti labai stačias kopas.

Tą padaryti su dviračiu – sunkiai įmanoma užduotis.

Taigi, pabandę tai padaryti keli dviratininkai apsisuko ir vėl apie 16 kilometrų mynė pedalus atgal link Klaipėdos.

„Būtume žinoję, kad tokia situacija, būtume geriau iškart vykę į Palangą. Dabar likome nusivylę.

Praneškite žiniasklaidoje, kad nuvykti iki Juodkrantės šiuo metu dviračių taku neįmanoma, kad kiti žmonės žinotų ir nedarytų šios klaidos“, – „Vakarų ekspresui“ sakė būrys į žygį po Juodkrantę susiruošusių Klaipėdos dviratininkų.

Papildyta:

Neringos savivaldybė praneša, kad šiuo metu nėra galimybės dviračiais pasiekti ne tik Nidos, Preilos, Pervalkos gyvenviečių, bet ir Juodkrantės, nes vyksta Kuršių nerijos pėsčiųjų ir dviračių tako ruožo rekonstrukcija. Dviratininkų prašoma susilaikyti nuo kelionių.

Siekiant išvengti galimų nelaimingų atsitikimų ar net žūčių, eismo dalyvių saugumui dviratininkų eismas valstybinės reikšmės krašto kelyje Smiltynė–Nida yra draudžiamas.

Šiuo metu vykstantys dviračiais iš Smiltynės, Juodkrantės gyvenvietės dviračių taku taip pat nepasieks. Praėjusiais metais rekonstruota 13,5 km ilgio atkarpa baigiasi keli kilometrai iki Juodkrantės.

„Šylant orams, stebime didėjančius dviratininkų srautus, kurie nepaisant draudimo renkasi kelionę dviračiais automobiliams skirtu keliu. Krašto kelias nuo Alksnynės iki pat Pervalkos yra ne tik siauras, bet ir itin blogos būklės, pasižymi blogu matomumu.

Šiame ruože nėra kelkraščių. Važiuodami automobiliams skirtu keliu dviratininkai kelia pavojų savo gyvybei“, – savivaldybės pranešime cituojamas meras Darius Jasaitis.

Neringos savivaldybė kviečia atkreipti dėmesį: policijos pareigūnai kontroliuos, kaip laikomasi draudimo važiuoti krašto keliu Smiltynė-Nida dviračiais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.