Skystasis dūmas - tai koncentruoti dūmai, naudojami mėsai, žuviai rūkyti. skystojo dūmo gamybos procesas pagrįstas tiktai fizikiniais reiškiniais, čia visai nenaudojamas cheminės medžiagos.
Skystasis dūmas gaminamas iš pjuvenų. Jos išdžiovinamos, po to iš jų generuojamas dūmas. Specialiuose įrenginiuose imituojamas rūkymo procesas. Į vandens garų kamerą patekę dūmai kondensuojami, paverčiami skysčiu. Po to jis patenka į specialią talpyklą, kur stovi maždaug savaitę-dešimt parų. Per tą laiką nusėda smalos, sunkiosios dalelės. Viršuje susidaro plonytis riebalų sluoksnis, kuriame taip pat yra kancerogenų.
Vidurinėje dalyje lieka ištirpusios dūmo dalelės, dėl kurių rūkomas gaminys pakeičia spalvą ir skonį, konservuojančios medžiagos – organinės rūgštys. Ši skysčio dalis vėliau yra išgryninama, o kai ji patenka ant produkto, ji veikia lygiai taip pat, kaip tradiciškai išgaunamas dūmas – konservuoja jį, pakeičia skonį ir spalvą.
Skystasis dūmas laikoma sveikesniu nei natūralus, kuriame lieka įvairių kancerogenų.