Lietuvos mėsos perdirbėjų asociacijos direktorius Egidijus Mackevičius leidiniui sakė, kad draudimas turės neigiamų pasekmių. Jo teigimu, natūralus rūkymas nėra saugesnis, pats procesas gamintojams pailgės, o pirkėjams produktai pabrangs.
„Atrodo keistai ir nelogiškai. Juk natūralus dūmas turi daugiau kenksmingų aromatinių medžiagų. O produktas, kurį norima drausti, yra išvalytas, jame kenksmingų medžiagų daug mažiau. Jį buvo skatinama naudoti kaip geresnį. Draudimas būtų nepalankus vartotojams, nes natūralus dūmas nėra švaresnis“, – vz.lt sakė E.Mackevičius.
Kaip nurodo „Verslo žinios“, skysti dūmai, arba kitaip – dūmų aromatas, susidaro, kai šildomos medienos dūmai atvėsinami ir surenkami. Išvalius priemaišas, gaunamas preparatas, kurį įmaišius į maisto produktus gaunamas rūkytas gaminys.