Ledai – iš pieno produktų (pieno, grietinės, grietinėlės) pagamintas ir sušaldytas saldus desertas. Ledai gaminami iš pieno produktų sumaišant juos su saldikliais ir įvairiais priedais. Šaldant masė maišoma, kad susidarantys ledo kristalai būtų kuo mažesni. Šiais laikais tai daroma specialiomis mašinomis, kurios ir šaldo, ir maišo ledų masę. Tradiciškai ledai atšaldomi dedant indą į ledo ir druskos mišinį, kur druska verčia ledą keisti formą (tirpti), tokiu būdu pašalinama daug šiluminės energijos iš šaldomų ledų. Ledų rūšys: eskimo, plombyras, šerbetas, pieniški, grietininiai, vaisiniai ir kt. Pasaulinė ledų diena švenčiama trečią liepos mėn. sekmadienį. Straipsniai apie ledus, ledų receptus ir rekomendacijas – rubrikoje Skonis.