1. Bulvės bus skanesnės, jei į vandenį, kuriame jos virs, bus įpiltas šlakelis
agurkų sūrymo. Jo galima įpilti į bulvių salotas – šio
patiekalo skonis bus geresnis.
2. Įpylus šiek tiek agurkų sūrymo, vakarykščiams makaronams su sūriu bus
grąžintas jų skonis.
3. Agurkų sūrymą galima panaudoti kaip marinatą. Kiaulienos
žlėgtainius ar jautienos didkepsnius jis pavers švelniais ir minkštais.
Mėsą reikia supjaustyti vidutinio dydžio gabalais, užpilti
agurkų sūrymu ir palaikyti 4 valandas.
Iš marinato išimtą mėsą apibarstyti prieskoniais, apšlakstyti alyvuogių
aliejumi. Įdėti į 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepti.
4. Sriuba bus skanesnė, jei baigiant virti, įpilsite kelis šaukštus agurkų sūrymo. Jis ypač tinka mėsingoms arba daržovių sriuboms.
5. Valgomąjį šaukštą agurkų sūrymo įpilkite į kokteilį „Kruvinoji Merė“.
6. Agurkų sūrymas tinka svogūnams, česnakams ir dar daug kam
kitam marinuoti.
7. Kečupo ar pomidorų padažo skonis pagerės, į jį įpylus agurkų sūrymo – pagal savo skonį.
Ir dar vienas patarimas: jeigu agurkų sūrymo neplanuojate sunaudoti iškart, jį galima užšaldyti
ledo formelėse ir panaudoti vėliau.
Parengė Ona Kacėnaitė