Šios sriubos „vinis“ – kokybiški ir skanūs rauginti agurkai.
Raugintų agurkų ir lašišos sriuba
Reikalingi produktai:
- 2 šaukštai aliejaus
- 1 svogūnas
- 2 skiltelės česnako
- 1 l sultinio
- 4 šaukštai ryžių
- 450 g lašišos filė
- 200 ml grietinėlės
- pagal skonį druskos
- pagal skonį pipirų
- 2-3 rauginti agurkai
- 1/2 šaukštelio rūkytos paprikos
Kaip gaminti
Keptuvėje aliejuje pakepiname svogūnus ir česnakus. Kai daržovės suminkštėja, dedame paprikos miltelius ir pakepiname dar 1-2 min.
Į verdantį sultinį sudedame ryžius ir verdame 8 min. Kai ryžiai bus minkšti, sudedame smulkintą lašišą, kepintas daržoves ir paverdame dar 2 min.
Sudedame smulkintus agurkus, pagardiname druska bei pipirais ir paverdame 2 min.
Supilame grietinėlę, išmaišome ir po minutės išjungiame viryklę. Leidžiame 10 min. sriubai pastovėti ir tada jau valgome.