Bet svečiuose pas pusbrolį Eimantą aš taip pamėgau raugintų agurkų sriubą kad kai važiuodavome į svečius, prašydavau, kad jis ją išvirtų. Taigi kažkada susikaupiau ir sriubą išviriau aš.
Tiesa, ne visai tokią, kaip pusbrolis, nes jis verda su vištiena. Mano tiesiog paprasta raugintų agurkų sriuba su perlinėmis kruopomis.
Raugintų agurkų sriuba su perlinėmis kruopomis
Iš nurodyto produktų kiekio paruošite 5 porcijas, užtruksite apie 40 min.
Reikalingi produktai:
- 5 bulvės;
- 1 morka;
- 1 svogūnas;
- 1 skiltelė česnako;
- 3 v. š. perlinių kruopų;
- 5 rauginti agurkai;
- 30 g sviesto;
- 1,5 l vandens;
- druskos pagal skonį;
- žiupsnis juodųjų pipirų;
- ryšulėlis krapų;
- keli lauro lapai;
- grietinės pagal poreikį.
Kaip gaminti
Perlines kruopas iš vakaro užpilame šaltu vandeniu ir paliekame brinkti, taip daug greičiau išverda.
Daržoves nulupame. Bulves supjaustome kubeliais, morką griežinėliais, svogūną ir česnaką smulkiai supjaustome.
Į puodą beriame perlines kruopas, bulves, dedame lauro lapus, druską, pipirus, užpilame vandeniu ir užkaičiame sriubą virti.
Keptuvėje ištirpiname sviestą. Suberiame smulkintas morkas, česnaką ir svogūną. Pakepiname, kol daržovės suminkštės. Suverčiame keptuvės turinį į puodą.
Raugintus agurkus supjaustome kubeliais. Sudedame į kitą puodą, užpilame vandeniu, kad apsemtų ir užkaičiame virti. Verdame apie 15 min. Nuo agurkų nupilame skystį. Juos sudedame į sriubą.
Viską dar paverdame apie 5 min. Ragaujame ar netrūksta skonio. Pagardiname smulkintais krapais ir šaukštu grietinės.