Kai agurkas nelygu agurkui: kodėl kokybiški agurkai „Lidl“ kainuoja pigiau?

Žemų kainų prekybos tinklas „Lidl“ savo pirkėjus kasdien džiugina mažomis kainomis, aukšta šviežių vaisių ir daržovių kokybe bei dėmesiu ūkininkams iš Lietuvos, tiekiantiems ir daugelio pamėgtus trumpavaisius agurkus. Jų kiekvieną dieną nuperkama šimtais kilogramų, todėl „Lidl“ įsipareigoja klientams užtikrinti žemą šių daržovių kainą, nedarant jokio kompromiso dėl kokybės.

Žemų kainų prekybos tinklas „Lidl“ savo pirkėjus kasdien džiugina mažomis kainomis, aukšta šviežių vaisių ir daržovių kokybe bei dėmesiu ūkininkams iš Lietuvos, tiekiantiems ir daugelio pamėgtus trumpavaisius agurkus.
Žemų kainų prekybos tinklas „Lidl“ savo pirkėjus kasdien džiugina mažomis kainomis, aukšta šviežių vaisių ir daržovių kokybe bei dėmesiu ūkininkams iš Lietuvos, tiekiantiems ir daugelio pamėgtus trumpavaisius agurkus.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 14, 2024, 5:00 PM

„Mūsų vaisiai ir daržovės yra itin vertinami klientų ne tik už žemą kainą, bet ir už išskirtinę kokybę bei šviežumą. Kone šimtas kolegų kasdien dirba siekiant užtikrinti aukštą šviežių produktų kokybę. Todėl galime pagrįstai teigti, kad pirkėjai, lankydamiesi prekybos tinkle „Lidl“, gauna geriausią kainos ir kokybės santykį“, – sako „Lidl Lietuva“ korporatyvinių reikalų ir komunikacijos vadovas Antanas Bubnelis.

Agurkai – tik pirmos klasės

Lietuvoje bei kitose Europos Sąjungos šalyse leidžiama parduoti tik saugius, atitinkamos kokybės šviežius vaisius ir daržoves. Čia užauginti bei atvežti švieži vaisiai ir daržovės yra skirstomi į klases – pirmą, antrą ir trečią, arba neskirstomi – tarp pastarųjų patenka egzotiški vaisiai.

ES reglamentai numato, kad į specialias klases skirstomi obuoliai, citrusiniai vaisiai, kiviai, salotos, persikai ir nektarinai, kriaušės, braškės ir žemuogės, saldžiosios paprikos, valgomosios vynuogės, pomidorai ir populiarieji agurkai. Lietuvoje papildomai stebima ir bulvių kokybė. Šviežių vaisių ir daržovių klasės nurodytos kainolapiuose, taip pat – ant šviežių produktų dėžių, kuriose sukrauti vaisiai ir daržovės, jų pakuočių ir etikečių.

Dažniausiai parduotuvių lentynose pasitaikančios – pirma ir antra. Visų klasių produktai, taip pat ir agurkai turi būti sveiki, tvirti, nesugedę ir švarūs, be jokių pažeidimų ir atrodantys šviežiai. Tai reiškia, kad vaisiai ir daržovės turi būti tolygūs, panašaus dydžio, be pažeidimų tiek viduje, tiek ir išorėje.

Antros klasės produktams leidžiama turėti iki 10 proc. kokybės pažeidimų, taip pat galimi dydžio, formos ir spalvos nukrypimai. Tačiau šios klasės vaisių ir daržovių „Lidl“ parduotuvėse – itin mažai. Tuo metu trečios klasės – perdirbimui, o ne asmeniniam vartojimui skirtų vaisių ir daržovių – parduotuvėse nepamatysite.

„Būtent pirmos klasės vaisių ir daržovių „Lidl“ parduotuvėse daugiausia, o ir jų kainos – itin draugiškos pirkėjams. Kitaip tariant, pirkėjas gauna dvigubą naudą – aukštos kokybės produkciją už kuo mažesnę kainą. Tai ypač pasakytina apie „Lidl“ prekybos tinkle parduodamus lietuviškus trumpavaisius agurkus: kol vienur pirkėjai daug sumoka už nebūtinai geros kokybės produktus, čia jų laukia pirmos klasės verta kokybė – už labai žemą kainą“, – pabrėžia A.Bubnelis.

Itin aukšti reikalavimai tiekėjams

Siekdami pirkėjams kuo geriausios kokybės ir šviežumo, „Lidl Lietuva“, visų pirma, rūpinasi, kad vaisiai ir daržovės būtų tinkamai auginami. Dėl to bendrovė kelia ūkininkams itin aukštus reikalavimus pesticidų ir kitų auginimo metu naudojamų medžiagų atžvilgiu.

„Lietuvoje esame bene vieninteliai iš didžiųjų prekybos tinklų, kurie reikalauja visų mūsų šviežių vaisių ir daržovių tiekėjų taikyti gerąją žemės ūkio praktiką pagal tarptautinį „Global G.A.P.“ sertifikatą. Jis įrodo, kad ūkiuose tinkamai laikomasi saugos, kokybės bei aplinkos tausojimo reikalavimų. Be to, reikalaujame, kad vaisiuose ir daržovėse auginimo metu patekęs papildomų veikliųjų medžiagų kiekis būtų tris kartus mažesnis nei nurodyta ES reikalavimuose. Tai – patys griežčiausi reikalavimai Lietuvos rinkoje“, – tvirtina „Lidl Lietuva“ korporatyvinių reikalų ir komunikacijos vadovas A.Bubnelis.

Jis taip pat paaiškina, kad minėta „Global G.A.P.“ sertifikavimo sistema siūlo papildomą modulį GRASP, kuris nuo 2023 metų yra privalomas visiems „Lidl Lietuva“ tiekėjams. GRASP įrodo, kad darbdavys yra atsakingas savo darbuotojų atžvilgiu.

Kokybę užtikrina ir du logistikos centrai

Praėjusį mėnesį „Lidl“ atidarė antrąjį savo logistikos centrą: jis įsikūręs Vilniuje, šalia Lentvario. Du itin modernūs logistikos centrai Lietuvoje leidžia užtikrinti prekių šviežumą, sutrumpėjo prekių pristatymo maršrutai, o tai lemia ir mažesnį poveikį aplinkai.

Logistikos centre įrengti šliuzai (buferinės patalpos), skirti užtikrinti nepertraukiamą šalčio grandinę pristatomiems produktams. Atvežtos prekės iš transporto priemonės patenka į šiuos kontroliuojamos temperatūros šliuzus, o iš jų – į sandėliavimo patalpą, taip kuo ilgiau išlaikant šviežių produktų, taip pat ir agurkų, kokybę. Tokiu būdu išvengiama ir šaldymui panaudojamos energijos nuostolių.

Gardūs, traškūs, kokybiški, o svarbiausia – nebrangūs lietuviški trumpavaisiai agurkai pirkėjų kasdien laukia visose 73 „Lidl“ parduotuvėse 28 šalies miestuose: Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Alytuje, Marijampolėje, Kėdainiuose, Telšiuose, Kretingoje, Mažeikiuose, Tauragėje, Jonavoje, Panevėžyje, Ukmergėje, Utenoje, Plungėje, Palangoje, Elektrėnuose, Visagine, Šilutėje, Radviliškyje, Vilkaviškyje, Druskininkuose, Rokiškyje, Kaišiadoryse, Nemenčinėje, Gargžduose ir Molėtuose.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.