Žinoma moteris atskleis, kaip nepriekaištingai iškepti vištienos šnicelį, o desertų gerbėjus palepins lengvai paruošiamu vyniotiniu. Visa tai – jau šį šeštadienį, TV3 laidoje „Kotrynos burtai“.
„Šį kartą ne tik papasakosiu, kaip iškepti gardų šnicelį, bet ir atskleisiu svarbiausius žingsnius ir paslaptis, kad mėsa būtų sultinga ir traški. O norintiems kažko ypatingo, pademonstruosiu ir marinuoto šnicelio receptą. Saldžiajai laidos daliai kartu paruošime vyniotinį: minkštą, purų, gardintą uogiene ir plakta grietinėle“, – atskleidžia K.Starkienė.
Vištienos šnicelio paslaptimi Kotryna dalijasi jau dabar.
Vištienos šnicelis
Reikės:
- vištos krūtinėlės;
- miltų;
- kiaušinių;
- baltos duonos džiūvėsėlių;
- apelsino;
- šviežių žolelių (šalavijų, rozmarinų, čiobrelių, petražolių);
- kelių česnako skiltelių;
- kelių šaukštų alyvuogių aliejaus.
Gaminimo eiga:
Vištos krūtinėlę uždenkite maistine plėvele ir išmuškite kočėlo pagalba – mėsa turi būti labai plona. Į smulkintuvą sudėkite šviežių žolelių lapelius, česnako skilteles, įspauskite apelsino sultis, supilkite alyvuogių aliejų ir viską sutrinkite iki vientisos masės. Išmuštą mėsą sudėkite į platų dubenį ir užpilkite paruoštu žolelių marinatu. Palikite šaldytuve valandai.
Per tą laiką paruoškite tris atskiras lėkštes: vienoje įberkite kelis šaukštus miltų, kitoje išplakite kelis kiaušinius, o į trečią suberkite baltos duonos džiūvėsėlius. Į įkaitintą keptuvę įpilkite aliejaus – jo turėtų būti tiek, kad mėsa imtų „plūduriuoti“. Marinuotą vištos krūtinėlę apvoliokite miltuose, tuomet pamirkykite kiaušinio plakinyje, džiūvėsėliuose ir iškart dėkite į įkaitintą aliejų. Kepkite tol, kol gražiai apskrus iš abiejų pusių. Iškeptą šnicelį pabarstykite kapotomis petražolėmis ir patiekite su citrinos skiltele.
Skanaus!