J. Borrellis: Izraelis turi nutraukti operaciją Rafoje

Europos Sąjunga (ES), pasak jos užsienio politikos įgaliotinio Josepo Borrellio, paragino Izraelį „nedelsiant“ nutraukti karinę operaciją Rafoje.

Gazos ruožas.<br>EPA/ELTA nuotr.
Gazos ruožas.<br>EPA/ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 15, 2024, 12:27 PM

Jei operacija bus tęsiama, tai smarkiai paveiks ES santykius su Izraeliu, teigiama trečiadienį paskelbtame pranešime. Rafoje vykdoma operacija esą trukdo humanitarinės pagalbos dalijimą palestiniečių teritorijoje, o tai lemia tolesnį žmonių perkėlimą, badą ir kančias.

Anot pranešimo, Rafoje ir jo apylinkėse Gazos Ruožo pietuose yra daugiau kaip milijonas civilių. Jie paraginti evakuotis į teritorijas, kurios, Jungtinų Tautų (JT) duomenimis, nėra saugios. ES pripažįsta Izraelio teisę gintis, tačiau Izraelis privalo laikytis humanitarinės tarptautinės teisės ir rūpintis civilių gyventojų saugumu. „Europos Sąjunga ragina Izraelį dar labiau neaštrinti ir taip katastrofiškos humanitarinės padėties Gazos Ruože“, – pažymima pranešime.

Baiminamasi, kad praėjusią savaitę prasidėjusi operacija Rytų Rafoje gali peraugti į didelio masto puolimą.

Izraelio vyriausybė teigia norinti sunaikinti paskutiniuosius „Hamas“ batalionus, kurių, manoma, yra Rafoje. Anot Izraelio žvalgybos, Rafacho teritorijoje yra ir izraeliečių įkaitų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.