V. Zelenskis: pasaulis turi visas galimybes padėti numušti kiekvieną teroristų rusų raketą

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis pareiškė, kad pasaulis turi visas galimybes padėti numušti kiekvieną teroristų rusų raketą ir kiekvieną jų droną.

V. Zelenskis.<br>Zuma Press/Scanpix nuotr.
V. Zelenskis.<br>Zuma Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2024-04-27 14:50, atnaujinta 2024-04-27 14:52

Kaip praneša „Ukrinform“, valstybės vadovas tai parašė „Facebook“ paskyroje.

„Šiąnakt trisdešimt keturios Rusijos raketos. Dalį jų pavyko numušti. Tačiau pasaulis turi visas galimybes padėti numušti kiekvieną teroristų rusų raketą ir kiekvieną jų droną. Tai visiškai realu. Tereikia, kad politiniai sprendimai ir susitarimai taptų realybe“, – pažymėjo V. Zelenskis.

Pasak jo, tai užtikrintų oro gynybos sistemos Ukrainai, pakankamas ginkluotės frontui kiekis ir kokybė, taip pat tiekimo operatyvumas ir veiksmų ryžtingumas.

„Teroras visada turi pralaimėti, ir kiekvienas, kuris padeda mums atsilaikyti prieš Rusijos terorą, yra tikras gyvybės gynėjas“, – pabrėžė Ukrainos prezidentas.

Jis pažymėjo, kad Ukraina yra dėkinga Jungtinėms Valstijoms ir visiems partneriams už sprendimus paremti valstybę ir žmones.

Kaip pranešė „Ukrinform“, balandžio 27-osios naktį okupantai rusai smogė Ukrainai kombinuotą smūgį įvairių tipų raketomis. Ukrainos oro gynyba sunaikino 21 raketą iš 34.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl Kaukazo šalims nesiseka atsikratyti V. Putino?