Klaipėdietis kaltinamas plastinę operaciją jam atlikusio gydytojo terorizavimu – bylos imasi teismas

Kauno apylinkės teismo Kauno rūmuose bus pradėta nagrinėti baudžiamoji byla, kurioje klaipėdiečiui V.K. pareikšti kaltinimai dėl grasinimo nužudyti ar sunkiai sutrikdyti žmogaus sveikatą arba žmogaus terorizavimo.

Baudžiamoji byla.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Baudžiamoji byla.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Kauno apylinkės teismas

May 20, 2024, 10:56 AM, atnaujinta May 20, 2024, 11:32 AM

Remiantis kaltinamojo akto duomenimis, kaltinamasis nuo 2021 m. rugpjūčio mėn. iki 2021 m. spalio mėn. pabaigos, kerštaudamas dėl neva netinkamai atliktos plastinės operacijos, turėdamas tikslą gydytojui sukelti stresą, nerimą ir baimę bei psichiniu poveikiu sutrikdyti jam sveikatą, jį terorizavo. Bylos duomenimis, V.K. nukentėjusiajam išsiuntė 9 grasinančio ir bauginamo pobūdžio elektroninius laiškus ir grasino žodžiu, telefoninio pokalbio metu.

Bylos duomenimis, V.K. sistemingai baugino nukentėjusįjį nužudymu, sveikatos sutrikdymu, jo ir klinikos turto sunaikinimu bei įtikinėjo, kad tokie grasinimai yra realūs, dėl ko klinika, siekdama apsaugoti įmonės darbuotojus bei turtą, buvo priversta pirkti ir apsaugos įmonės paslaugas.

Kaltinamojo akto duomenimis, nepraėjus vieneriems metams po šios nusikalstamos veikos padarymo – tai yra per vienerius metus nuo teismo sprendimo atleisti V.K. nuo baudžiamosios atsakomybės BK 38 str. numatytu pagrindu (kai kaltininkas ir nukentėjęs asmuo susitaiko), V.K. galimai ir toliau tęsė nusikalstamus veiksmus.

Jis kaltinamas, jog nuo 2022 m. gegužės iki 2023 m. lapkričio mėn. terorizavo nukentėjusįjį, grasindamas padaryti pavojingą gyvybei, sveikatai ir turtui veiką, bei sistemingai jį baugino, naudodamas psichinę prievartą. Įtariama, kad minėtu laikotarpiu kaltinamasis išsiuntė daugiau kaip 50 grasinančio bei bauginančio turinio elektroninių laiškų nukentėjusiajam, jo šeimos nariams bei grasino skambindamas telefonu.

2024 m. gegužės 20 d. Kauno apylinkės teismo Kauno rūmų nutartimi kaltinamajam V.K. pratęsta kardomoji priemonė – intensyvi priežiūra trijų mėnesių laikotarpiui.

Kaltinamasis įpareigotas visą parą dėvėti elektroninį stebėjimo prietaisą, neišeiti iš namų be atskiro ikiteisminio tyrimo pareigūno, prokuroro ar teismo leidimo nurodytu laiku, nesilankyti Kauno mieste be atskiro ikiteisminio tyrimo pareigūno, prokuroro ar teismo leidimo (šaukimo), išskyrus atvejus, susijusius su dalyvavimu šios baudžiamosios bylos teismo posėdžiuose bei neieškoti ryšių ir nebendrauti su nukentėjusiuoju, jo šeimos nariais, nukentėjusiojo klinika ir kitais jos darbuotojais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.