NKSC: su rinkimais susijusių kibernetinių incidentų nefiksuota

Nacionalinis kibernetinio saugumo centras (NKSC) rinkimų savaitgalį buvo padidinęs budrumo lygį ir atidžiau stebėjo visą kibernetinę erdvę.

 „Sekmadienį fiksavome kelis nereikšmingus incidentus, tačiau nei vienas iš jų nebuvo susijęs su rinkimų procesu,“ – sako NKSC direktoriaus pavaduotojas Antanas Aleknavičius.<br> T. Bauro nuotr.
 „Sekmadienį fiksavome kelis nereikšmingus incidentus, tačiau nei vienas iš jų nebuvo susijęs su rinkimų procesu,“ – sako NKSC direktoriaus pavaduotojas Antanas Aleknavičius.<br> T. Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 13, 2024, 4:00 PM

„Sekmadienį fiksavome kelis nereikšmingus incidentus, tačiau nei vienas iš jų nebuvo susijęs su rinkimų procesu,“ – sako NKSC direktoriaus pavaduotojas Antanas Aleknavičius.

NKSC specialistai bendradarbiaudami su Vyriausiąja rinkimų komisija (VRK) ir jos informacinių technologijų paslaugų teikėjais visą savaitgalį stebėjo pagrindinius rinkimų tinklus ir sistemas. Papildomai buvo stebimos ir visų kandidatų į prezidentus interneto svetainės.

Rinkimų laikotarpiu buvo sustiprinta ir NKSC grėsmių analizės komanda. Prie jos prisijungė ir kartu kibernetinę erdvę stebėjo NKSC partneriai iš Jungtinių Amerikos Valstijų Pensilvanijos nacionalinės gvardijos.

„Ramus sekmadienis – tai kelių mėnesių pasirengimo ir glaudaus bendradarbiavimo su VRK rezultatas“, – sako A. Aleknavičius.

Metų pradžioje NKSC specialistai atliko VRK tinklų ir informacinių sistemų patikrinimą, vertino kibernetinių saugumo rizikų valdymą. Rinkimų komisijų nariams buvo organizuoti teoriniai kibernetinės higienos mokymai, o vėliau jų gebėjimai atpažinti internetinių sukčių el. laiškus buvo patikrini iš anksto neskelbtose pratybose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.