NAUJIENOS PAGAL TEMĄ

Fondiu

Fondiu - patiekalas, kurio principas - gabalėliais supjaustyti maisto produktai gruzdinami aliejuje. Mėsos ir aliejaus fondiu atsirado prieš kelis šimtmečius Prancūzijoje, Burgundijos regione. Žmonės dirbdavo nuo aušros iki sutemų ir per visą dieną neturėdavo laiko normaliai pavalgyti. Tada vienuolis Johannas du Putzxe sugalvojo nešiojamame inde kaitinti aliejų, jame kepti mėsos gabalėlius ir dalyti dirbantiems žmonėms. Vėliau šią idėją patobulino šveicarai, tačiau iki šiol išradingųjų burgundų garbei mėsos fondiu dažnai vadinamas „Fondue Bourguignonne“. Fondiu principas labai paprastas: pasirinktus produktus, supjaustytus nedideliais gabalėliais, reikia pasmeigti specialia dvišake šakute ir merkti į verdantį aliejų arba sultinį, kuris kaista nedideliame, specialiu degikliu šildomame inde.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.