A. Užkalnis prakalbo apie skyrybas su mylimąja: „Vienišumas yra vienatvė, kuri skauda“

Vasarą pasirodžiusi žinia, kad išsiskyrė rašytojas, apžvalgininkas, maisto kritikas Andrius Užkalnis (52 m.) ir žurnalistė, buvusi „Užkalnio“ žurnalo vyriausioji redaktorė Fausta Marija Leščiauskaitė (29 m.), daugeliui sukėlė nuostabą. Pora drauge praleido daugiau nei 9-erius metus, o dabar vyrui vėl tenka prisijaukinti vienatvės jausmą. Apie tai, kokiomis mintimis vyras dabar gyvena, dalijosi LRT.lt radijo laidoje „Gyvenimo citrinos“.

Andrius Užkalnis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Andrius Užkalnis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Andrius Užkalnis knygos pristatymas / Andrius Užkalnis ir Fausta Marija Leščiauskaitė.<br>T.Bauro nuotr.
Andrius Užkalnis knygos pristatymas / Andrius Užkalnis ir Fausta Marija Leščiauskaitė.<br>T.Bauro nuotr.
Fausta Leščiauskaitė ir Andrius Užkalnis šventes pasitiks ramiai, neskubėdami ir besilepindami Sicilijos saule.
Fausta Leščiauskaitė ir Andrius Užkalnis šventes pasitiks ramiai, neskubėdami ir besilepindami Sicilijos saule.
Andrius Užkalnis.<br>V.Skaraičio nuotr.
Andrius Užkalnis.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Sep 29, 2023, 3:05 PM, atnaujinta Sep 29, 2023, 3:10 PM

A.Užkalniui per ilgus metus neteko patirti ilgų vienatvės periodų. Laidoje jis atvirauja, kad turėjo ilgametę draugę, paskui – 19 metų santuokos ir daugiau nei 9-erius metus praleido su dabartine partnere, su kuria neseniai ir išsiskyrė.

„Atėjo supratimas, kad santykiai baigėsi, bet aš likau. Vis dėlto, turiu išlikti sau pačiam svarbiausiu. Tu gali bandyti ir daugelis žmonių tai daro.

Nesakau, kad aš niekada nebuvau skaudžiai nudegęs bandydamas save įprasminti per kitus žmones. Kitas žmogus tau ne šiaip atrama ar pastiprinimas, bet kitą žmogų galima paversti vienu ar abiem ramentais.

Dabar pagalvoju, kad pats sau atrodau pakankamai stiprus. Vis dar esu vandenyje, bet galva ir pečiai virš vandens“, – apie dabartinę savo būklę pasakojo A.Užkalnis.

Šiuo metu apžvalgininkas išsiskyręs su savo ilgamete partnere teigia aiškiai skiriantis vienišumo ir vienatvės ribas.

„Vienišumas yra vienatvė, kuri skauda. Teko skaityti tokia studijas, kad intensyvus vienišumo jausmas, kai žmogus turi socialinio kontakto poreikį, bet jo negali patenkinti, aktyvuoja smegenų centrus, kurie žmogui sukelia fizinį skausmą. Štai, kuo skiriasi vienatvė nuo vienišumo“, – sakė A.Užkalnis.

Pasak jo vienatvė yra labiau fakto konstatavimas, kai tu esi vienas, tu esi ramus su tuo, žinai, ką su tuo daryti ir nebėgi. Tai nereiškia, kad visuomet ten pasiliksi. Daug žmonių pasilieka toksiškuose, netinkamuose santykiuose dėl kraupios baimės likti vieniems, tai yra stingdanti baimė, ypatingai tiems, kurie jaučiasi priklausomi nuo partnerio ar emociškai, ar finansiškai.

„Žmonės sako, kad išsiskyrimas yra toks dalykas, kai dalis tavęs numiršta. Kaip dalys numiršta, taip jas gali ir prisiauginti“, – patikino apžvalgininkas.

Visgi, A.Užkalnis patvirtina, kad išsiskyrimas paveikia savivertę ir ima ją smukdyti.

„Taip. Didelis smūgis. Lygiai tas pats, kas žmogui, kurio filmų nežiūri, žmogui, kurio knygos neperka, žmogui, kurio kažkam nereikia“, – sako A.Užkalnis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.