Po A. Užkalnio atsiprašymo – V. Mačiulio reakcija: „Tegul tai būna gera pamoka visam gyvenimui“

Prieš kiek mažiau nei mėnesį publicistas ir rašytojas Andrius Užkalnis socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje įžeidžiais ir užgauliais žodžiais užsipuolė legendinį žurnalistą Vidą Mačiulį. Niekuo dėtas vyras tuomet kreipėsi į teisininkus, o šiandien socialiniuose tinkluose A.Užkalnis nutarė jo atsiprašyti.

 V.Mačiulis ir A.Užkalnis.<br> lrytas.lt koliažas.
 V.Mačiulis ir A.Užkalnis.<br> lrytas.lt koliažas.
Andrius Užkalnis.<br>V.Skaraičio nuotr.
Andrius Užkalnis.<br>V.Skaraičio nuotr.
Vidas Mačiulis.<br>Lrytas.lt archyvo nuotr.
Vidas Mačiulis.<br>Lrytas.lt archyvo nuotr.
Vidas Mačiulis.<br>Lrytas.lt archyvo nuotr.
Vidas Mačiulis.<br>Lrytas.lt archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Sep 20, 2023, 2:13 PM, atnaujinta Sep 20, 2023, 2:15 PM

„2023 m. rupjūčio 22 d., feisbuke parašiau piktus, įžeidžiančius ir bjaurius žodžius apie žurnalistą Vidą Mačiulį. Tą įrašą netrukus ištryniau, atsiprašiau, tačiau įžeidimas liko. Tų žodžių nekartosiu ir necituosiu.

Manau, bus teisinga, jei mano parašytos bjaurasties nekartos ir tie, kas norės pacituoti mano šiandienos tekstą. Jokios mano asmeninės tos dienos aplinkybės – stresas, įtampa, nuoskaudos, susierzinimas, nuovargis – nėra ir negali būti joks pasiteisinimas ar lengvinanti aplinkybė šiam poelgiui.

Nė su viena iš šių aplinkybių Vidas Mačiulis nėra niekaip susijęs ir nėra dėl jų nei kaltas, nei atsakingas. Įžeidžiau šį žmogų nepelnytai, be priežasties ir nepateisinamai. Pats turėčiau žinoti, kaip tokie žodžiai veiktų mane ar bet ką kitą.

Dar daugiau, daugelis mano draugų ir pažįstamų man asmeniškai sakė, kad mano išpuolis buvo ypač neteisingas, nes Vidas yra geras ir šiltas žmogus.

Atsiprašau Vido Mačiulio ir dėkoju už jo pamatuotą ir atlaidžią reakciją, kuri parodo, kad šiame mano sukeltame incidente jis pasirodė esąs didesnis žmogus, negu buvau aš“, – „Facebook“ rašė A.Užkalnis.

Po kurio laiko apie tai prabilo ir pats V.Mačiulis.

„IEŠKINIO ANDRIUI UŽKALNIUI TEISMAS NESULAUKS. VISKĄ IŠSPRENDĖ ADVOKATAI! Žurnalistas Andrius Užkalnio, pažįstamas tik iš matymo ir jo žurnalistinės veiklos, parašė paniekinančius žodžius, kurie įžeidė ne tik mane, bet ir artimuosius, kolegas, pažįstamus. Socialiniuose tinkluose sulaukiau tūkstančius palaikančių žinučių ir padėkų už kūrybinį darbą. Už tai esu visiems labai dėkingas, tačiau tai nepakeitė mano apsisprendimo dėl šmeižto kreiptis į teisėsaugą.

Dėl paskleistos įžeidžiančios ir žeminančios mane informacijos, kaunietis advokatas Tomas Bukelis paruošė ieškinį, kurio nespėjau teismui pateikti. Vilnietė advokatė Kristina Čeredničenkaitė, žinomos teisininkės Liudvikos Meškauskaitės dukra, geranoriškai sutiko padėti ir be teismo išspręsti neturtinės žalos atlyginimo klausimą. Esu labai dėkingas advokatei Kristinai už tokį jos profesionalumą.

Liudvikos Meškauskaitės ir LEX advokatų kontoros, atstovaujančios mane ir A.Užkalnį, aptarė visas keliamas sąlygas, išnagrinėjo ir pasirašė sutartį, kuri mane pilnai tenkina. Žinoma, ne moralinės žalos atlygis, kurį visą skiriu labdarai, yra svarbiausia, o Andriaus Užkalnio, nors ir neakivaizdinis, bet labai nuoširdus atsiprašymas sujaudino mane... Ir privertė širdyje jam už viską atleisti.

Tegul žurnalistui ir rašytojui tai būna gera pamoka visam gyvenimui. P.S. Savo socialiniame tinkle Andrius Užkalnis išplatino atsiprašymą, kurį aš prieš kelias dienas gavau per vilnietę advokatę Kristiną Čeredničenkaitę:

„Prieš kelias dienas Feisbuke parašiau piktus, įžeidžiančius ir bjaurius žodžius apie žurnalistą Vidą Mačiulį. Tą įrašą netrukus ištryniau, atsiprašiau, tačiau įžeidimas liko. Tų žodžių nekartosiu ir necituosiu. Manau, bus teisinga, jei mano parašytos tada bjaurasties nekartos ir tie, kas norės pacituoti mano šiandienos tekstą. Jokios mano asmeninės tos dienos aplinkybės – stresas, įtampa, nuoskaudos, susierzinimas, nuovargis – nėra ir negali būti joks pasiteisinimas ar lengvinanti aplinkybė šiam poelgiui. Nė su viena iš šių aplinkybių Vidas Mačiulis nėra niekaip susijęs ir nėra dėl jų nei kaltas, nei atsakingas.

Įžeidžiau šį žmogų nepelnytai, be priežasties ir nepateisinamai. Pats turėčiau žinoti, kaip tokie žodžiai veiktų mane ar bet ką kitą. Dar daugiau, daugelis mano draugų ir pažįstamų man asmeniškai sakė, kad mano išpuolis buvo ypač neteisingas, nes Vidas yra geras ir šiltas žmogus. Atsiprašau Vido Mačiulio ir dėkoju už jo pamatuotą ir atlaidžią reakciją, kuri parodo, kad šiame mano sukeltame incidente jis pasirodė esąs didesnis žmogus, negu buvau aš“, – „Facebook“ rašė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.