Manto Petruškevičiaus brolis boksininkas atsidūrė kalėjime: įkliuvo dėl žiaurių plėšimų Lietuvoje ir Vokietijoje

Ginkluotas juvelyrinės parduotuvės apiplėšimas Vokietijoje, verslininkės ir jos nepilnamečio sūnaus užpuolimas Kauno rajone surišant aukas, nelegalus ginklas, dokumento klastojimas. Tokių nusikaltimų šleifas lydi garsaus floristo Manto Petruškevičiaus jaunesnį brolį, buvusį boksininką Aidą Petruškevičių.

 Garsaus floristo M.Petruškevičiaus brolis A.Petruškevičius (nuotr.) šiuo metu dienas leidžia belangėje.<br> Lrytas.lt koliažas
 Garsaus floristo M.Petruškevičiaus brolis A.Petruškevičius (nuotr.) šiuo metu dienas leidžia belangėje.<br> Lrytas.lt koliažas
 Garsaus floristo M.Petruškevičiaus (nuotr.) brolis A.Petruškevičius šiuo metu dienas leidžia belangėje.<br> boksopasaulis.lt nuotr.
 Garsaus floristo M.Petruškevičiaus (nuotr.) brolis A.Petruškevičius šiuo metu dienas leidžia belangėje.<br> boksopasaulis.lt nuotr.
 Garsaus floristo M.Petruškevičiaus brolis A.Petruškevičius šiuo metu dienas leidžia belangėje.<br> V.Skaraičio nuotr.
 Garsaus floristo M.Petruškevičiaus brolis A.Petruškevičius šiuo metu dienas leidžia belangėje.<br> V.Skaraičio nuotr.
 Garsaus floristo M.Petruškevičiaus brolis A.Petruškevičius šiuo metu dienas leidžia belangėje.<br> V.Ščiavinsko asociatyvioji nuotr.
 Garsaus floristo M.Petruškevičiaus brolis A.Petruškevičius šiuo metu dienas leidžia belangėje.<br> V.Ščiavinsko asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Mar 4, 2020, 5:40 PM, atnaujinta Mar 4, 2020, 6:30 PM

Kauno apygardos teismas trečiadienį atvertė baudžiamąją bylą, kurioje 31 metų A.Petruškevičiui pateikti kaltinimai plėšimu Raudondvaryje (Kauno r.) dalyvaujant organizuotoje grupėje, neteisėtu šaunamojo ginklo laikymu ir suklastoto dokumento panaudojimu.

Lietuvos bokso čempionatų ir Algirdo Šociko turnyro prizininkas apskundė šių metų sausį priimtą Kauno apylinkės teismo nuosprendį, pagal kurį jam skirtas realus 4 metų ir 6 mėnesių laisvės atėmimas.

Šiuo metu niekur nedirbantis sportininkas savo kaltę iš dalies pripažino, tačiau mano, kad jam skirta bausmė yra pernelyg griežta.

Nusikaltimą prieš pasiturinčią pakaunės krašto verslininkę suplanavo ir įvykdė šeši vyrai, tačiau pareigūnams pavyko nustatyti tik pusę gaujos narių – A.Petruškevičių ir du jo bendrininkus, kurie jau yra nuteisti.

Žinomo dizainerio brolis teisiamas paskutinis. Po išpuolio Raudondvaryje jam buvo skirta švelnesnė kardomoji priemonė nei suėmimas. Pasinaudodamas tuo, jis slapta nuo tyrėjų išvyko į Vokietiją, kur padarė naują nusikaltimą – įkliuvo dėl juvelyrinės parduotuvės apiplėšimo.

2018 metų birželį šioje šalyje jis buvo nuteistas kalėti 2 metus ir 10 mėnesių, o po to perduotas Lietuvai.

2014 metais boksininkas Vokietijoje buvo teistas ir už sukčiavimą, tačiau tąsyk kalėjimo išvengė.

Ieškojo, kuo surišti

Raudondvaryje gyvenanti įmonės savininkė buvo apiplėšta 2015 metų lapkričio 27 dieną.

Gauja, kuriai priklausė ir A.Petruškevičius, nusikaltimui kruopščiai pasirengė ir sugalvojo, kaip priversti šeimininkę atverti duris nesukeliant įtarimų. Apie šeimą buvo renkama informacija.

Floristo brolis su vienu sėbru nusikaltimo dieną nuvyko į prekybos centrą „Ermitažas“ ir nupirko plastmasines suveržimo priemones.

A.Petruškevičius vakare jas perdavė kitiems trims bendrininkams, laukiantiems sutartoje vietoje prie kapinių, esančių netoli nuo būsimos aukos namų.

Boksininkas pats į verslininkės namus nesibrovė – tyrėjų duomenimis, jis sukurstė padaryti šį nusikaltimą.

Pamelavo apie piniginę

Sutemus trys plėšikai prisėlino prie moters valdos – du liko stovėti atokiau, o vienas jų pabeldė duris.

Verslininkės nepilnamečiui sūnus pasiteiravus, ko reikia prašalaičiui, pastarasis pareiškė radęs jo vyresniojo brolio piniginę ir norėtų gauti už tai dalį pinigų. Brolio tuo metu namuose nebuvo.

Vaikinas perdavė šiuos žodžius savo mamai, kuri, nieko bloga nenujausdama, atidarė duris.

Kaukėti nusikaltėliai tą pačią akimirką įsiveržė į vidų, surišo įmonės savininkę ir jos sūnų.

„Duok pinigus, kitaip prištyrinsiu ir tave, ir vaiką“, – suriko vienas plėšikų.

Išsigandusi moteris atidavė įsibrovėliams rankinėje laikytus 3 tūkst. 850 eurų.

Rovė aukai plaukus

Plėšikai pagrobė ir nemažai deimantų, aukso papuošalų – auskarus, žiedus su briliantais, pakabukus, grandinėles, kurių bendra vertė daugiau nei 10 tūkst. eurų.

Gaujos nariai žiauriai smurtavo prieš moterį, išrovė jai kuokštą plaukų.

Nusikaltėlius privertė sprukti verslininkės sūnus, kuriam pavyko nemačiomis išsilaisvinti.

Išbėgęs į lauką, jis pakvietė į pagalbą kaimynus, kurie iškvietė pagalbą.

Įsibrovėliams pavyko pabėgti anksčiau nei atvyko policija, tačiau dalis gaujos narių, tarp jų ir A.Petruškevičius, buvo išaiškinti.

Po apiplėšimo A.Petruškevičiaus sukurstytas vyras susitiko su juo Kauno centre prie degalinės, kur boksininkas paėmė iš jo SIM kortelę, telefonus, sulaužė ir išmetė savo kortelę.

Įkliuvo ir dėl ginklo

Plėšikus demaskuoti padėjo ir vaizdo kameros, įrengtos verslininkės namuose.

M.Petruškevičiaus brolis neigė kurstęs ir padėjęs įvykdyti plėšimą, tačiau jo versija Kauno apylinkės teismas nepatikėjo.

Grupuotę masino verslininkės namuose esantis turtas – jie tarpusavyje kalbėjosi, kad grynaisiais laikomas net milijonas eurų, deimantai.

Demaskavus boksininką, jo nuomojamame bute buvo rastas nelegaliai įgytas pusiau automatinis 9 milimetrų kalibro dujinis-garsinis pistoletas „BLOW M 06“.

Taip pat jis įkliuvo dėl suklastoto medicinos išrašo, kuriuo bandė pasinaudoti, dangstydamasis liga, kai be pateisinamos priežasties nurodytu laiku neatvyko registruotis į policiją.

Apie bokso trenerio darbą svajojęs kaunietis savo skundo nagrinėjimo baigties laukia suimtas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.