Vienas garsiausių šalyje dirbančių šefų, Mickey Bhoite'as iš Toskanos naujame restorane „Renaissance“ pateikia savo pietų Italijos interpretaciją.
Tai buvo netradicinis restorano atidarymas – jokių ansamblių ir didelių kalbų: garsiausi ir reikliausi Lietuvos maisto vertintojai ir mylėtojai tiesiog susėdo vakarienės, nes, Andriaus Užkalnio nuomone, čia nereikia jokių triukų ir pašalinių siurprizų.
„Viskas čia lėkštėse – nuostaba, malonumas, geras laikas. Aš norėjau parodyti šį restoraną ypatingiems svečiams tokį, kokį jį matys kiekvienas, kas nuspręs čia užeiti“, - sakė Užkalnis.
Jis teigė, kad pasiūlymų surengti restorano atidarymą gauna nemažai, bet aš pristatinėja tik tai, kas jam patinka.
„Visi čia susirinkę žmonės yra surinkti ne iš viešųjų ryšių agentūros, o iš mano telefonų knygos. Tai – žmonės, kuriuos vadinu išrankiausiais valgytojais. Noriu, kad jie paragautų tai, kas man pačiam yra patikę“, – portalui lrytas.lt pasakojo vakaro šeimininkas A.Užkalnis.
Maisto gurmanu vadinamas Andrius Užkalnis apie šią sąvoką pats nedaugžodžiavo – sakė, pats nemėgstantis itin „raštuotų“ patiekalų.
„Gurmano sąvoka yra pervertinta. Manau, žmonės įgauna skonį su patyrimu“, – kritiškai įvertino maisto žinovas.
Restorane susirinko nemaža gero maisto gurmanų minia. Čia prie bendrų stalų sėdėjo laidų vedėjas Jogaila Morkūnas su žmona Indre, modelis Karolina Toleikytė, dainininkė Justė Arlauskaitė-Jazzu, lenktynininkas Benediktas Vanagas, Artūras Zuokas su žmona Agne.