Besiskiriantis Gediminas Juodeika domėjosi sveika mityba

Sveikam maistui neabejingi žinomi žmonės ketvirtadienio vakarą domėjosi

Renata Ničajienė ir Gediminas Juodeika.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Renata Ničajienė ir Gediminas Juodeika.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Vakaro patiekalas.<br>Organizatorių nuotr.
Vakaro patiekalas.<br>Organizatorių nuotr.
Vakaro patiekalas.<br>Organizatorių nuotr.
Vakaro patiekalas.<br>Organizatorių nuotr.
Vakaro patiekalas.<br>Organizatorių nuotr.
Vakaro patiekalas.<br>Organizatorių nuotr.
Ingrida Kazlauskaitė.<br>Organizatorių nuotr.
Ingrida Kazlauskaitė.<br>Organizatorių nuotr.
Vakaro patiekalas.<br>Organizatorių nuotr.
Vakaro patiekalas.<br>Organizatorių nuotr.
Vakaro patiekalas.<br>Organizatorių nuotr.
Vakaro patiekalas.<br>Organizatorių nuotr.
Odeta ir Artūra Naidenkai bei Renata Ničajienė.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Odeta ir Artūra Naidenkai bei Renata Ničajienė.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Renata Ničajienė.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Renata Ničajienė.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Vakaro metu pristatyta knyga apie sveiką mitybą.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Vakaro metu pristatyta knyga apie sveiką mitybą.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Vakaro akimirka.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Vakaro akimirka.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kristaina Tautkienė ir Viktorija Mauručaitė.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kristaina Tautkienė ir Viktorija Mauručaitė.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Vakaro akimirka.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Vakaro akimirka.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Vakaro patiekalas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Vakaro patiekalas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Arūras Naidenko.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Arūras Naidenko.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Viktorija Mauručaitė ir Gediminas Juodeika.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Viktorija Mauručaitė ir Gediminas Juodeika.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Vakaro akimirka.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Vakaro akimirka.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Sandra Daukšaitė-Petrulėnė su vyru Aurimu ir dukra Elze.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Sandra Daukšaitė-Petrulėnė su vyru Aurimu ir dukra Elze.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Artūras Naidenka ir Renata Ničajienė.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Artūras Naidenka ir Renata Ničajienė.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (19)

Iveta Skliutaitė

Apr 7, 2016, 10:50 PM, atnaujinta May 30, 2017, 2:54 AM

Kauno restorane „Uoksas“ vakaro svečiams, tarp kurių buvo aktorė Sandra Daukšaitė–Petrulėnė su vyru Aurimu ir dukra Elze, verslininkas Gediminas Juodeika, atlikėjos Ingrida Kazlauskaitė ir Viktorija Mauručaitė ir kiti, virtuvės šefo Artūro Naidenko vadovaujama restorano komanda paruošė patiekalus, pagal knygoje pateiktus receptus.

Vakaro svečiams buvo pateikta keturių patiekalų vakarienė. Jie ragavo du šaltuosius užkandžius – jaunais eglių spygliai gardintą sūdytą lašišą su špinatų emulsija, putpelės kiaušiniu, degintais svogūnais ir menkių ikrais; triušio šlaunelę su džiovintomis slyvomis, topinambų traškučiais, morkų tyre ir cinamonu.

Karštasis patiekalas – kalakuto suktinukas su meduje virtomis morkomis, džiovintais abrikosais, pastarnokais ir medaus garstyčiomis.

Desertui buvo patiekti iš naminio jogurto pagaminti ledai su nekeptais avižiniais sausainiais ir daigintais grikiais.

„Nuolatiniai pokyčiai gamtoje skatina kūrybiškumą darbuose. Judame į priekį genami metų virsmo, kuris dovanoja atradimus virtuvėje ir suveda su bendraminčiais. Viena jų – Renata Ničajienė ir jos knygos, artimos mums idėjine prasme. Bendrystė skatina naujus užmanymus, todėl skleidžiame žinią apie naująją Renatos knygą tiesiai iš mūsų restorano virtuvės“, – sakė „Uokso“ bendraturtė Odeta Naidenko.

Ketvirtą kulinarijos knygą išleidusi R.Ničajienė tvirtino, jog „Gero maisto dienoraštis“ serijos knygas kūrė galvodama apie sezoniškumą ir žmones, kurie nori maitintis natūraliai bei sveikai.

„Tokių žmonių yra labai daug ir tai skatina imtis tolesnių darbų, gilintis į sveikos mitybos principus ir jais remiantis kurti receptus, tinkančius kasdieniam stalui“, – sake R.Ničajienė.

„Gero maisto dienoraščio“ idėja R.Ničajienei kilo daugiau nei prieš metus, kai laukdama savo keturiasdešimtmečio moteris pradėjo kiekvieną dieną užsirašinėti po vieną sveikesnį receptą.

Maisto dienoraštis jai padėjo išsiugdyti įprotį maitintis sveikiau ir tai, nepareikalavo jokių didelių pastangų ar drastiškų pokyčių. Ji pakeitė rafinuotus ir smarkiai apdorotus produktus į natūralesnius ir sveikesnius, valgė mažiau ir tik kokybišką mėsą, daugiau – šviežios žuvies ir daržovių.

Pirmoji šios serijos knyga „Gero maisto dienoraštis. Žiema“ pasirodė 2015 metų rudens pabaigoje. Antroji – pavasariška – šiomis dienomis.

Autorė nežada sustoti ir žada parašyti dar dvi knygas – skirtas sveikai vasaros ir rudens mitybai. Visose keturiose dienoraščio knygose receptų bus tiek pat, kiek metuose dienų, – 365.

Prie knygos kūrimo prisidėjo dietos žinovė Toma Eroglu, „Gero maisto dienoraščio“ konsultantė, kuri įvertino kiekvieną knygai kurto ir ruošto patiekalo receptą.

Kurdama pavasarinius receptus autorė daugiausia dėmesio skyrė žaliai spalvai. Nors ankstyvą pavasarį natūralios žalumos rasti sudėtinga, šiam įsisiūbavus, žaluma lenda pati. Špinatai, salotos, svogūnų laiškai, ridikėlių lapai, rabarbarai, smidrai, rūgštynės – augalai, į kuriuos R.Ničajienė pavasarį siūlo kuo dažniau dėti ant savo stalo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.