„Moters Saulės 2012“ titulas atiteko imtynininkei

Šiaulių apskrities televizijos ir Moterų veiklos inovacijų centro organizuotus Metų moters rinkimus Šiauliuose laimėjo sambo ir dziudo imtynių meistrė Santa Pakenytė.

Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

2013-03-08 11:44, atnaujinta 2018-03-10 08:57

Ketvirtadienį vakare per koncertų salėje „Saulė“ vykusį renginį „Moteris Saulė 2012“ titulą pelniusiai S. Pakenytei buvo įteiktas specialiai šiems rinkimams Juvelyrikos namų “Premiere“ sukurtas perlų vėrinys su saule simbolizuojančiu pakabuku.

Už aukštus pasiekimus ir pergales, Šiaulių miesto ir visos Lietuvos vardo garsinimą Europos bei pasaulio čempionatuose „Moters Saulės 2012“ titului nominuotą S. Pakenytę palaikė dauguma SMS žinutėmis balsavusių televizijos žiūrovų ir dauguma komisijos narių.

Jauniausia pretendente į „Moters saulės 2012” buvusi S. Pakenytė yra pasišventusi sportui. Moteris prisipažino, kad dėl sportuojant patirtų traumų, jai teko net šešis kartus operuotis, tačiau nekreipdama į savo sveikatos būklę stengiasi nepraleisti nė vienų varžybų.

Tarptautinės moters dienos išvakarėse jau penktus metus Šiauliuose rengiamo konkurso tikslas – išreikšti padėką moterims, kurios per praėjusius metus padarė daugiau nei joms priklausė pagal jų profesiją ar pareigas, kurios savo išmintimi, gerumu ir darbais nusipelnė pagarbos.

Ketverius metus „Metų šiaulietės“ rinkimus organizavę rengėjai šiemet pasistengė šią šventę paversti ne miesto, o visos Šiaulių apskrities renginiu.

Organizatoriai kvietė „Moteris Saulė 2012“ titului siūlyti iškilias savo krašto moteris, kurios kaip saulės gerais darbais šildo aplinkinius, skleidžia gerumą ir nieko neprašomos padaro daug daugiau nei joms priklauso pagal pareigas, kurios prisidėjo prie Šiaulių krašto garsinimo mokslo, kultūros, sporto, švietimo, socialinio vystymo bei kitose srityse.

Šiemet iš pasiūlytų 18 kandidačių komisija atrinko 9 finalininkes.

Jomis be S. Pakenytės tapo: Kelmės rajono, Užvenčio kultūros centro choreografė Ona Jankauskienė, šiaulietė gydytoja Danutė Jakštonienė, Radviliškio rajono Pašušvio pagrindinės mokyklos direktorė Romalda Šiurnienė, Joniškio rajono pagyvenusių žmonių asociacijos vadovė Stefanija Skirmantienė, Pakruojo kultūros centro direktorė Irena Kybartienė, Akmenės rajono kultūros centro vyriausioji chorvedė ir Naujosios Akmenės muzikos mokytoja Meilutė Girskienė, Radviliškio rajono viešosios bibliotekos direktorė Aldona Januševičienė ir Šiaulių rajono Meškuičių bendruomenės pirmininkė Pranė Tiknienė.

Apie pretendentes paruošti siužetai buvo rodomi per Šiaulių apskrities televiziją.

Nuo vasario 18 dienos televizijos žiūrovai už jiems patinkančias kandidates galėjo balsuoti SMS žinutėmis.

Renkant „Moterį Saulę“ buvo sumuojami televizijos žiūrovų, komisijos ir renginio žiūrovų balsai.

Rėmėjų prizais tradiciškai buvo apdovanotos visos finalo dalyvės.

Specialius prizus gavo daugiausia komisijos, renginio žiūrovų ir telefoninių balsų surinkusios kandidatės. Komisijos simpatijas pelniusiai S. Pakelnytei atiteko 1000 litų „Akropolio“ čekis. Už balsuojant SMS žinutėmis surinktus daugiausia balsų S. Pakenytei buvo įteikta firmos „Ditmos projektai“ kelionė į pasirinktą šalį. Salės žiūrovų simpatijas pelniusiai Meilutei Girskienei nekilnojamojo turto agentūra „Anara“ suteikė galimybę pailsėti Gitanos kaimo turizmo sodyboje.

Specialų prizą įsteigė ir rinkimų globėjas Šiaulių miesto meras Justinas Sartauskas. Gintaru inkrustuotą paveikslą iš Šiaulių mero rankų gavo vyriausia rinkimų dalyvė D. Jakštonienė.

Anksčiau rengtus „Metų šiaulietės“ rinkimus jau yra laimėjusios: vaikų šokių kolektyvo vadovė Adelė Gružienė (2008); vaikų gydytoja Liuda Gražina Bekerienė (2009); muzikė, pedagogė Marytė Markevičienė (2010) ir pedagogė, grupės „Kitava“ atlikėja Rasa Stoškuvienė (2011).

Koncertų salėje „Saulė“ vykusio renginio dalyvėms ir žiūrovams šventinę nuotaiką dovanojo scenoje koncertavę Romas Dambrauskas, Giulija ir Jūratė Miliauskaitė – į grupę susibūrę šie atlikėjai pristatė gyvos muzikos projektą „Hit Paradas“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.