Armėnijoje viešinti Kim Kardashian susitiko su šalies premjeru

Amerikos televizijos realybės šou žvaigždė Kim Kardashian ketvirtadienį susitiko su Armėnijos vyriausybės vadovu per savo pirmąjį vizitą Jerevane, kurį surengė norėdama atiduoti pagarbą savo armėniškoms šaknims ir kuris sulaukė didžiulio susidomėjimo šioje Kaukazo valstybėje.

K.Kardashian su šeima lankosi Jerevane.<br>„Scanpix“ nuotr.
K.Kardashian su šeima lankosi Jerevane.<br>„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Apr 10, 2015, 12:02 PM, atnaujinta Jan 7, 2018, 3:49 AM

K.Kardashian, kuri į Armėniją atvyko kartu su vyru reperiu Kanye Westas, jųdviejų mažamete dukra North ir seserimi Khloe, rezervavo du aukštus viename prabangiausių viešbučių pačiame sostinės Jerevano centre.

Ketvirtadienį apsaugininkų lydima K.Kardashian, kuri vilkėjo rusvai gelsvos spalvos drabužius, kartu su savo palyda išėjo pasižvalgyti po sostinės centrą, kur juos pasitiko didžiulė minia žvaigždės gerbėjų.

„Tu labai graži!“ – šaukė vienas susižavėjęs Kim gerbėjas.

Skelbiama, kad K.Kardashian atvyko į Armėniją kurti dokumentinio filmo apie armėnų genocidą, kurio 100-osios metinės bus minimos balandžio 24 dieną.

Seserys Kardashian, atvykusios į Armėniją trečiadienį, susitiko su šalies premjeru Oviku Abraamianu, su kuriuo sutarė drauge siekti, kad būtų pripažintas armėnų genocidas, pranešė vyriausybė.

O.Abraamianas gyrė seseris už tai, kad jos nepamiršta savo armėniškų šaknų ir 100-ųjų armėnų genocido metinių.

Kim ir Khloe savo ruožtu pažadėjo viešnagės metu pasimokyti armėnų kalbos.

„Seserys Kardashian atsiprašė, kad nekalba armėniškai, tačiau pasakė, jog mokosi gimtosios kalbos“, – rašoma vyriausybės paskelbtame pareiškime.

„Jos pažadėjo tęsti kovą dėl tarptautinio armėnų genocido pripažinimo ir pasmerkimo“, – priduriama jame.

Armėnijos prezidentas Seržas Sargsianas šiuo metu išvykęs vizito į Italiją, kur susitiks su popiežiumi Pranciškumi.

K.Kardashian darė asmenukes su gerbėjais, tačiau atsisakė pabendrauti su žurnalistais. Visgi vėliau socialiniuose tinkluose ji išliejo savo džiaugsmą dėl viešnagės Armėnijoje.

Armėnija, mes čia! Mums nepaprastai malonu būti čia ir pradėti šią nepakartojamą kelionę! Ačiū visiems, kurie mus pasitiko! Nekantrauju pamatyti mūsų šalį ir pavalgyti kažko gardaus!“ – parašė Kim savo paskyroje socialiniame tinkle „Instagram“.

„Mano vyras su dukrele taip pat atvyko į Armėniją pamatyti mano paveldo ir sužinoti apie mano protėvius! Mano giminaičiai taip pat atvyko! Esu tokia susijaudinusi, kad negaliu užmigti“, – rašė ji.

K.Kardashian protėviai iš tėvo pusės persikėlė gyventi į Ameriką iš teritorijos, kuri dabar priklauso Turkijai.

Per aštuonių dienų viešnagę K.Kardashian ir jos filmo kūrybinė komanda aplankys memorialą genocido aukoms Jerevane, taip pat Armėnijos nacionalinį archyvą, kur susipažins su dokumentais, susijusiais su jos protėviais. Vėliau K.Kardashian išvyks į provincijos miestą Giumri, kuriame gyvena tolimi jos giminaičiai.

Per Kim viešnagę Armėnijoje nufilmuotą medžiagą bus galima pamatyti naujausioje televizijos šou „Viešas Kardashianų šeimos gyvenimas“ (Keeping Up With The Kardashians) dalyje.

Armėnai tvirtina, kad 1,5 mln. jų tautiečių buvo išžudyti 1915–1917 metais, byrant Osmanų imperijai. Ši tauta jau seniai siekia, kad tos žudynės būtų tarptautiniu mastu pripažintos genocidu.

Osmanų imperijos paveldėtoja Turkija atmeta tuos kaltinimus, argumentuodama, kad 300–500 tūkst. armėnų ir ne mažiau turkų žuvo per civilinius neramumus, kai armėnai sukilo prieš savo valdytojus ir susivienijo su įsiveržusiomis Rusijos pajėgomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.