Naujas trio iš Šiaurės Lietuvos: „Džiaugiamės, radę save mažame Biržų miestelyje“

Šiais amžino skubėjimo, greito maisto ir dirbtinių šypsenų laikais taip ir norisi pasižvalgyti už didmiesčių ribų: kur nėra spūsčių, o žmonės klausia „kaip gyveni?“ ne vien iš mandagumo. Viename tokių jaukių miestelių Šiaurės Lietuvoje, kur laikas, regis, bėga daug lėčiau, gimė trio „Muzikinis atvirukas“, subūręs draugėn tris visiškai skirtingas asmenybes, kurias vienija meilė muzikai.

 Naujas trio iš Šiaurės Lietuvos: „Džiaugiamės, radę save mažame Biržų miestelyje“.
 Naujas trio iš Šiaurės Lietuvos: „Džiaugiamės, radę save mažame Biržų miestelyje“.
 Naujas trio iš Šiaurės Lietuvos: „Džiaugiamės, radę save mažame Biržų miestelyje“.
 Naujas trio iš Šiaurės Lietuvos: „Džiaugiamės, radę save mažame Biržų miestelyje“.
 Naujas trio iš Šiaurės Lietuvos: „Džiaugiamės, radę save mažame Biržų miestelyje“.
 Naujas trio iš Šiaurės Lietuvos: „Džiaugiamės, radę save mažame Biržų miestelyje“.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Mar 13, 2024, 11:14 AM

„Muzikiniam atvirukui“ – vieneri, o per tą laiką išties nuveikta nemažai: dabar trio vis augančiam gerbėjų ratui pristato jau antrąją autorinę dainą „La Limonado“. Apie ją ir apie veiklą, kuri įkvepia ir pakalbėsime su kūrėjais, bet prieš tai: kas jie, tie „Muzikinio atviruko“ nariai?

„Muzikinis atvirukas“ – kuriantis ir gyvai muzikuojantis trio, kurio sudėtyje trys tikri biržiečiai: aš, Loreta Gasiūnaitė – renginių režisierė, dainų autorė ir atlikėja, daugelį metų dirbusi savo įkurtoje vaikų teatro studijoje. Taip pat Vidmantas Galeckas, grojantis bosine gitara, 20 metų gyvenęs Airijoje ir koncertavęs kartu su Dariumi Mileriu – Nojumi iš grupės „Airija“. Jis kaip vaikščiojanti muzikos instrumentų enciklopedija, fanatiškai įsimylėjęs vintažinius instrumentus ir vis ieškantis ypatingų egzempliorių, galinčių papuošti jo kolekciją.

Trečiasis narys – muzikos prodiuseris Alvidas Kavaliauskas, kurio muzikinis kelias spalvingas, kaip ir jis pats: gitara grojo grupėje „Delfinai“, taip pat kartu su Vaidotu Valiukevičiumi grupėje „The Roop“ ir su Edgaru Lubiu, projekte „Feral“. Alvido muzikines idėjas ir meilę muzikai be galo vertiname“, – pasakoja trio narė Loreta Gasiūnaitė.

„Iš tiesų be galo džiaugiamės, radę save mažame mūsų Biržų miestelyje, kur užaugome ir užauginome kūrybos sparnus. Kiekvienas atskirai daug keliavome po pasaulį, kūrėme dainas sau, savo vaikams, statėme spektaklius, dirbome įrašų studijose, bendradarbiaudami tiek su profesionalais, tiek su mėgėjais menininkais, o panašios mintys prieš metus mus suvedė į vieną naują projektą „Muzikinis atvirukas‘‘.

Gimė „iš reikalo“ – dabar laukiami ir už Lietuvos ribų.

„Esame patyrę kiekvienas savo srityje, bet jauni naujame projekte, kuris gimę pernai labai lengvai ir spontaniškai, organizuojant geriausios draugės jubiliejų“, – „Muzikinio atviruko“ gimimą prisimena Loreta.

„Šiandien galime pasidžiaugti, kad su „Muzikinio atviruko‘‘ projektu, kuriame skamba mūsų autorinės dainos bei lietuvių klasikų kompozitorių kūryba, buvome pakviesti atidaryti nepaprato grožio ir kvapo „Levandų vasaros muzikos festivalį‘‘– 2023, kur koncertavo tokios legendos kaip Neda ir Richardas Banys, Kęstutis Vaiginis ir Joonas Haavisto ir kiti. Festivalyje parodėme ir mūsų sukurtą muzikinį spektaklį vaikams ir ne vaikams „Baltoji varnelė – jazmino šakelė‘‘ pagal. S. Gedos eiles.

Vėliau šį spektaklį ne kartą rodėme Biržų mokyklose ir darželiuose, kur jis mažųjų žiūrovų ir pedagogų buvo nepaprastai šiltai sutiktas“, – pirmuosius trio žingsnius atskleidžia Loreta.

„Taip po truputį atkeliavome iki labdaros projekto „Stebuklingi gerumo žingsniai‘‘, kurį patys sumanėme ir įgyvendinome. Vis daugiau muzikinių sveikinimų siunčiame į asmeninių švenčių jubiliejus, darbo kolektyvus, giminų susitikimus, planuojame naujausią dainą pristatyti gyvai ir savo draugams, kurie nuolat palaiko ir neleidžia mums „tingiai ilsėtis“, – šypsosi Loreta, kuri šiuo metu užsiima dar viena veikla.

„Taip jau sutapo, kad mūsų muzikinė veikla susipina su Loretos studijomis Vilniaus kolegijos menų ir kūrybinių technologijų fakultete, kur ji šiuo metu studijuoja kultūros vadybą. Loreta – diplomantė, jau paskutiniame kurse, tad leisime jai ramiai baigti mokslus ir po vasaros vėl leisimės į muzikinę kelionę, į kurios maršrutą įtraukta ir Norvegija bei Airija, kur mūsų pasirodymų jau laukia lietuvių bendruomenės“, – pasakoja grupės narys Vidmantas Galeckas.

Nauja daina – apie sugrįžimo jausmą

„Vidmantas – boso gitaristas, niekada nemaniau, kad jis turi savo dainų. Kai akustine gitara pagrojo ir paniūniavo melodiją, supratau, kad čia kažkas labai mielo. Visi buvome save kažkur išnešę, nukėlę į kitus pasaulius, visi patyrėme ir sugrįžimo jausmą. Pirmiausia ir norėjosi kalbėti apie tai: apie mūsų – amžinų keliautojų išgyvenimus, potyrius“, – dainos pagrindinę mintį atskleidžia jos teksto autorė Loreta.

„Mes esam „gėlių vaikų kartos žmonės‘‘, kuomet draugai buvo tikri: iš kaimo pas babytę, iš kiemo, mokyklos, stovyklų ir pirmųjų muzikavimų, tad mūsų kūryba artimiausia tiems, kas prisimena tokius laikus. Dalindamiesi savo kūryba ir išgyvenimais, norime juos pralinksminti ir priartinti, ypač tuos, kurie pasklidę po visą pasaulį“, – sako dainos muzikos autorius Vidmantas Galeckas. „Dainą įrašėme Biržų garso studijoje „Medinis gardelis“, kurią įkūrėme man grįžus iš Airijos, o muzikinius įrašus joje daro ir dainą aranžavęs mūsų trio narys Alvidas Kavaliauskas“, – pasakoja Vidmantas.

Na, o mes kviečiame pasiklausyti naujausios trio dainos „La Limonado“, kuriam jaukų klipą sukūrė jauna talentinga animatorė Aurėja Briedytė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.