Šilutės kredito unijos metai: dėmesys vietos verslui ir bendruomenės nariams

2024 m. spalio 1 d. 14:32
„Išsikėlėme sau pagrindinį tikslą – sukurti gerovę visiems Šilutės krašto žmonėms, unijos esamiems ir būsimiems nariams, padėti įgyvendinti jų svajones, užtikrinti finansinę pagalbą ateičiai“, – tokią žinią neša LKU kredito unijų grupės narė Šilutės kredito unija.
Daugiau nuotraukų (2)
Kaip kažkada pasakė p. Regina Piečaitienė, kredito unijų įkūrimo Lietuvoje pradininkė, kredito unijos yra „bankeliai“ su širdimi, kur visas dėmesys ir nauda nukreiptas išskirtinai tik žmogui. Kredito unijos dirba tik savo narių naudai, o uždirbtą pelną paskirsto siūlydamos aukštesnes indėlių palūkanų normas.
Kredito unijos yra ypatingos: jos lieka artimos savo nariams, net ir vykdant griežtesnius Lietuvos banko nurodymus ar įvairias direktyvas. Šilutės kredito unija vykdo ne tik finansinę, bet ir socialinę veiklą – nuolat remia įvairias kraštiečių iniciatyvas ir renginius. Tam kasmet yra skiriamas fondas, iš kurio finansuojamas reikalingo inventoriaus įsigijimas, kaimų ar miestelių švenčių organizavimas ir kt. Vien per šiuos metus iš rajono bendruomenių bei visuomeninių organizacijų unija gavo 16 paraiškų su prašymais skirti paramą.
Kredito unija teikia visas būtiniausias finansines paslaugas – gyventojams, įmonėms, visuomeninėms ar religinėms organizacijoms – kartu siūlydama patrauklias skolinimosi sąlygas bei konkurencingas ir didesnes indėlių palūkanų normas. Kredito unijos tikslas – padėti vystyti ir plėtoti vietos verslą, ūkius, padėti nelaimėje, išpildyti dirbančio žmogaus svajonę.
Šilutės kredito unija teikia finansines paslaugas žmonėms ir seniūnijose, taip prisidėdama prie rajono ekonominės gerovės kūrimo. Žengiame žingsnis į žingsnį su šiuolaikinėmis technologijomis. Stengiamės tenkinti klientų poreikius.
Šiais metais pradėtas „Gargždų taupos“ prisijungimo prie Šilutės kredito unijos etapas, kuris padės dar labiau optimizuoti ir stiprinti veiklos procesus.
Šilutės kredito unijos valdybos pirmininkė ir administracijos vadovė Genovaitė Kimbrienė tiki, kad kooperacija – nenugalima jėga, vienijanti dirbti kartu, siekti aukštų tikslų, nuolat tobulėti ir augti.
„Jei kas nors mus nukeltų laiko mašina 28 metus atgal, suvoktume, kokį milžinišką šuolį padarėme per šį laikotarpį. Tikiu, kad ir toliau kredito unijos užims svarbią vietą Lietuvos ekonomikoje, bus vienas pagrindinių finansų sektoriaus dalyvių. Tą padaryti padės mūsų siekis bendradarbiauti, tobulėti teikiant įvairesnes, konkurencingesnes ir pigesnes finansines paslaugas. Žinoma, klientams reikalingas artumo pojūtis taip pat niekur nedings“, – sako G.Kimbrienė.
„Linkiu, kad ir toliau kredito unija tobulėtų, kad galėtume vieni iš kitų semtis geros patirties, kad nuolatos jaustume geranorišką postūmį judėti į priekį, kad sėkmė mus visus lydėtų ir žinotume, jog ateitį kuriame kartu, o mūsų sėkmę lydi vienybė ir pasitikėjimas vieni kitais“, – šviesias ateities perspektyvas brėžia Šilutės kredito unijos vadovė G.Kimbrienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.